uoči puta za london

[FOTO] Dinamov kapetan Arijan Ademi poslao jaku poruku uoči ogleda protiv Tottenhama: Dat ćemo sve od sebe, možemo napraviti čudo

09.03.2021 u 18:14

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ovog četvrtka (21 sat, Arenasport 3, MAXtv) u Londonu protiv Tottenhama igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige. 'Modri' će na put u srijedu, a iako su testiranja na COVID-19 pokazala da su svi igrači negativni, nažalost, zbog ozljede je otpao Joško Gvardiol

Iako su se u utorak, kada je potvrđeno da Joško Gvardiol neće moći na put u London, te da mu je upitna i uzvratna utakmica u Zagrebu sljedećeg četvrtka, svi primali za glavu, kapetan 'modrih' Arijan Ademi, uoči utakmica protiv Tottenhama, ne gubi optimizam.

'Gledao sam ih u nekoliko utakmica, i igraju jako lijep nogomet. Opasnost prijeti sa svih strana. Imaju top igrače, ali ako budemo kakvi smo bili, iako protiv ovakve ekipe, realno, moramo biti i puno bolji, a nadam se da mi to možemo, i sigurno je da se možemo potući s njima i napraviti nešto'.

'Očekujem da ćemo izaći uzdignute glave i dati sve od sebe na terenu. Tottenham je jedna od dvije vodeće momčadi u Europskoj ligi, uz Manchester United. Očekujemo težak zadatak jer opasnost dolazi sa svih strana. Moramo ćemo svi pomagati obrani. Ne osjećam pritisak. Mi smo mirni i svjesni opasnosti koja nam prijeti, jer Tottenham ima zbilja puno klasnih igrača'.

Osim klasnih igrača, Ademi je izdvojio i 'Specijalnog', trenera Josea Mourinha.

'Mourinho ima tko zna koliko naslova, i Liga prvaka i Europske lige, jedan veliki pobjednik, ali i mi smo dobri i želimo proći'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Možda bi za 'modre' mogla lagana prednost biti ta što su oni za klubove iz tzv. Liga petice još uvijek relativna nepoznanica.

'Vidjet ćemo u četvrtak koja će prednost biti u tome što oni nemaju puno podataka o nama, ali siguran sam da će se i oni raspitati o nama jer im je trener rođeni pobjednik', rekao je Ademi, dodavši:

'Svaka utakmica donosi nešto svoje. U hrvatskoj ligi to je borba za naslov, u Europi je bitka za daljnji napredak', rekao je Ademi te ostao zakopčan kada je u pitanju Dinamov sustav igre.

'To je više pitanje za trenera. Pokazali smo da znamo i stati čvrsti iza i igrati na kontre, znali smo i napasti, vidjet ćemo što će ispasti. Nagrada je već što smo došli do ovdje, ali želimo ići dalje. Dat ćemo sve od sebe. Možemo se nadati da možemo napraviti čudo', završio je kapetan 'modrih'.

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL