četvrtak, 18.55 sati

Zoran Mamić nahvalio CSKA i posebno se osvrnuo na bivšeg hajdukovca Nikolu Vlašića, a onda najavio ono što želi čuti svaki navijač 'modrih'

28.10.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ove su srijede otputovali u Moskvu, gdje ih u četvrtak (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv), čeka utakmica drugog kola Europske lige protiv momčadi CSKA-a. Prije puta, Dinamov trener Zoran Mamić najavio je utakmicu

Nakon remija 0:0 u Maksimiru s Feyenoordom, Dinamo je ambiciozno otputovao na drugu utakmicu u skupine Europske lige, a u kojoj će u četvrtak od 18.55 sati po srednjoeuropskom vremenu (Arenasport 3, MAXtv) snage odmjeriti protiv moskovskog CSKA-a.

Zbog pandemije koronavirusa ritam natjecanja je prilično zgusnut, pa se sada utakmice igraju tri tjedna zaredom.

'Taj ritam utakmica s jedne je težak, a s jedne strane i dobar. Ne trebamo puno razmišljati o tome što je bilo, već o tome što je ispred nas. Sutra je nova utakmica, novi 'challenge', i to je ljepota. Naravno, fizički je to iscrpljujuće, ali imamo dovoljno dobar i kvalitetan kadar i ja vjerujem da sve te izazove možemo podnijeti na najbolji način', rekao je uoči puta za Moskvu Dinamov trener Zoran Mamić.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'CSKA? Radi se o jednoj od najboljih ruskih momčadi, koja izgleda jako dobro. I kao momčad, a ima dobre pojedince. Ima sjajnog Nikolu Vlašića, koji u kontinuitetu već duže vrijeme igra jako dobro, rješava utakmice kad momčadi i ne ide dobro. On to riješi svojom genijalnošću, svojom kvalitetom. Trebamo obratiti pažnju na njega, ali naravno i na sve ostale, koji imaju veliku kvalitetu. Ali siguran sam da i Dinamo ima kvalitetu da možemo napraviti dobar rezultat'.

  • +22
Dinamo - Feyenoord, 1. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Usporedba Feyenoorda i CSKA-a?

'Drugačije su momčadi, Feyenoord ima neke zakonitosti u momčadi, neke automatizme koji su na oko jako vidljivi. Kod CSKA možda to nije u toj mjeri, ali oni imaju fiziku, snagu, brzinu, individualnu kvalitetu, drugačije su momčadi'.

Priznao je Mamić da momčad nije u idealnom stanju.

'Imamo određenih problema s nekim igračima, ali nadam se kako će do utakmice to doći na svoje i da će sve biti u redu'.