samo za tportal

Ante Ćorić nakon odličnog nastupa protiv AZ Alkmaara, ali i katastrofalnih 0:13 protiv Ajaxa, dao zlata vrijedan savjet treneru Rijeke Simonu Rožmanu

28.10.2020 u 08:49

Bionic
Reading

Bivša velika Dinamova nada, Ante Ćorić, koji je 2018. godine preselio u Romu, a prošle sezone bio na posudbi u španjolskoj Almeriji, od početka listopada nosi dres nizozemskog prvoligaša VVV Venla. Pretprošlog je vikenda sudjelovao u preokretu svog kluba kod Rijekinog suparnika u Europskoj ligi AZ Alkmaara (četvrtak, 21 sat, Arenasport 4, MAXtv), a prije par dana s klupe je gledao nevjerojatnu 13:0 pobjedu Ajaxa protiv njegovih suigrača

Svojevremeno je slovio za jednog od najvećih Dinamovih talenata, a čijem su se nogometnom znanju divili i Pep Guardiola, ali i predstavnici Reala koji su ga htjeli odvesti na Santiago Bernabeu.

Međutim, danas 23 godišnji Ante Ćorić, negdje je 'zastao' u karijeri, to jest ostao je bez podrške u zagrebačkom klubu i u ljeto 2018. godine odlučio se na riskantan potez, to jest odlazak u veliku Romu. U nadi da će se tamo uspjeti dokazati. No, kako je stigao kao neafirmirani igrač, a potom su se dogodile i kadrovske promjene u vodstvu 'vučice', Ćorić je ostao bez prilike i potrošio je jednu godinu nogometnog sazrijevanja.

>> Ante Ćorić sa stilom se vratio na nogometne terene te sudjelovao u trećem velikom kiksu budućeg Rijekinog protivnika

U prošloj sezoni prihvatio je poziv bogatih vlasnika španjolskog drugoligaša Almerije, dobro je gurao u momčadi, sve dok ga potkraj 2019. godine nisu zadesile ozljede, prvo ligamenata, a u proljeće ove godine i gležnja. Želio se nametnuti trenerima, pa je ponekad i prerano ulazio u vatru. Zbog svega toga i sada plaća danak, jer s početkom listopada stigao je na novu posudbu, u redove nizozemskog prvoligaša, VVV Venlo, ali s bolovima u istom tom gležnju.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

A koliki je Ćorić dobitak za ovu momčad, koja će se po svemu sudeći boriti za ostanak u prvom razredu nizozemskog nogometa, govori i podatak da je i tako, nezaliječen, kreirao preokret u svom prvom nastupu, kada je u utakmici protiv AZ Alkmaara ušao u zadnjih 20 minuta i od 0:2 'dovukao' momčad do izjednačenja 2:2.

'Da, bile su to moje prve minute nakon dugo vremena u nekoj natjecateljskoj utakmici. Iako sam u Nizozemsku stigao s problemima u gležnju, stisnuo sam zube, i probao se već na treninzima nametnuti. Na toj utakmici protiv AZ-a krenuo sam na klupi, ali kako je rezultat bio nepovoljan za nas, jer gubili smo 2:0, trener me je ipak u zadnjih 20-tak minuta poslao na teren. I bilo je vrlo dobro. nakon moja dva kornera, stigli smo do dva gola, imao sam dva dobra udarca, posebno u samoj završnici, ali na kraju smo bili sretni i s tim bodom, jer ipak je AZ Alkmaar puno bolja momčad od nas', rekao je za tportal Ante Ćorić.

Prije nego se osvrnemo na AZ, moramo vas pitati i za onih nevjerojatnih 0:13 protiv Ajaxa. Možda i bolje da ste taj dvoboj odgledali s klupe?

'Ha, ha... Istina, jer nitko ne želi osjetiti takve poraze na svojoj koži. U tom tjednu između utakmica, odradio sam tek jedan trening. I bio je plan da i kao protiv AZ-a uđem u drugom djelu, jer nitko nije ni pomislio da bi se rezultat mogao tako kretati. Međutim, do poluvremena je Ajax već vodio 4:0, a onda smo u 51. minuti imali i igrača manje jer je Kum dobio crveni karton. I došlo je do potpunog raspada. Ajaxu je valjda svaka lopta ušla u gol, a mi smo izgledali kao posve druga momčad za razliku od dvoboja protiv AZ-a. I onda je trener procijenio da je bolje da ne ulazim, to jest da ne riskiram pogoršanje ozljede jer realno, nama su puno važnije utakmice protiv recimo Groningena, Heraclesa i klubova iz donjeg dijela tablice,a bio je plan i da za utakmicu u kupu protiv Den Boscha krenem od prve minute'.

Tako je i bilo, krenuli ste od početka, ali ste na poluvremenu već zamijenjeni?

'Bio sam jako sretan, jer eto napokon i ja da krenem od prve minute. Bio sam dosta s loptom, imao sam i jedan odličan udarac iskosa s lijeve strane, ali su ga nekako zaustavili na gol crti, i onda sam pred kraj poluvremena dobio udarac. Na svu sreću, ništa ozbiljno, no procjena fizija bila je bolje ne riskirati. na kraju smo pobijedili 4:2 i prošli dalje'.

Nego, s obzirom da Rijeka u četvrtak (21 sat, Arenasport 4, MAXtv) gostuje kod AZ Alkmaara, sigurno možete dati kakav savjet Simonu Rožmanu, treneru 'bijelih'?

'Nisam baš siguran (ha,ha, ha), ipak je on trener, a ja samo igrač. ma, mogu reći da taj AZ Alkmaar ima pregršt vrhunskih mladih igrača, ali baš zato što su mladi, skloni su oscilacijama. Pa koliko su utakmica već imali u svojim rukama, a na kraju se spašavali. Rijeka treba odigrati samo mudro, hrabro i čvrsto i vjerujem da se može kući vratiti barem s jednim bodom. No, ponavljam, AZ je odlična momčad, što potvrđuje i da su nakon remija s nama, pobijedili Napoli u Napulju', završio je Ante Ćorić.

  • +32
Rijeka - Real Sociedad Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL