FIFA_SP_2018.svg

španjolci naglašavaju

Znate li zašto je pogodak Luke Modrića protiv Nigerije bio poseban?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.06.2018 13:51
  • Objavljeno 17.06.2018 u 12:52
Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca naglašava kako je Luka Modrić zabio 2400. pogodak u povijesti svjetskih prvenstva te zaključuje kako je Hrvatska pokazala kako igra jedna reprezentacija koja zna što želi na ovakvom turniru...

Kao i uvijek, hrvatska reprezentacija pobuđuje veliki interes u Španjolskoj, s obzirom da najugledniji nogometaši Luka Modrić i Ivan Rakitić igraju za Real i Barcelonu, a dres najboljih klubova s Pirinejskog poluotoka nose još i Mateo Kovačić te Šime Vrsaljko.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Hrvatska zna što radi,' naslov je jednog od članaka najuglednijeg španjolskog sportskog dnevnika Marca koji hvali čvrstu igru Dalićeve momčadi koja nije dopustila iznenađenje protiv Nigerije u Kalinjingradu:

'Modrić je iz penala dovršio prvi posao svoje momčadi na SP-u, sa sigurnošću koju je Dalićeva izabrana vrsta pokazivala tijekom cijelog susreta. Bez briljiranja i mnogo prilika, ali uz praktičnost koja uvijek dopušta preskakanje prepreka i približavanje snu plasmana u osminu finala na koji Hrvatska čeka 20 godina.'

Španjolci su iskopali i zanimljiv podatak da je pogodak Luke Modrića s bijele točke bio 2400. u povijesti svjetskih prvenstva, a nastup našeg kapetana bio je poseban i za HNS koji ga je proglasio igračem utakmice.

'Bilo je uistinu lijepo i ugodno igrati u takvoj atmosferi, osjećali smo kao kod kuće. Navijači su nam bili velika podrška i nadam se da smo ih razveselili diljem cijelog svijeta. Nastavit ćemo se truditi, želimo opravdati njihovu potporu i odužiti im se. Drago nam je čuti sve navijačke priče, to dokazuje koliko nas vole i koliko žele naš uspjeh,' izjavio je Modrić nakon susreta.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal