NA DAN POTPISA

Znate li što je Rakitić rekao o Suarezu?

01.07.2014 u 18:15

  • +4

Ivan Rakitić u dresu Barcelone

Izvor: Reuters / Autor: Gustau Nacarino

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, novo pojačanje Barcelone, pohvalio je Liverpoolovog napadača i urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza zbog javne isprike koju je uputio talijanskom reprezentativcu Giorgiju Chielliniju…

Luis Suarez pismeno se ispričao Giorgiju Chielliniju zbog incidenta koji mu je donio najveću kaznu u povijesti svjetskih prvenstava. Riječ je dakako o četveromjesečnoj suspenziji na klupskoj razini i devet utakmica zabrane nastupa za urugvajsku reprezentaciju zbog griženja za rame Chiellinija u međusobnom ogledu između Urugvaja i Italije.

Urugvajskom napadaču ovo je već treća suspenzija u karijeri zbog griženja suparničkog igrača.

Prve Suarezove reakcije nakon incidenta nisu bile pokajničke i on je tvrdio da se sudario sa Chiellinijem, te da ga nije ugrizao, ali se nekoliko dana kasnije u javnom pismu isprike pokajao i 'zavjetovao se javnosti da neće više nikad biti sličnog incidenta'.

'Imati snage i karaktera za ispriku pred cijelim svijetom pokazuje kako je Suarez ipak plemenita osoba. Ne bi svatko imao snage priznati da je napravio nešto glupo. Osobno i sam rijetko kažem da sam napravio nešto krivo. To puno govori o njemu, pokazao je karakter i snagu i zbog toga ga treba pohvaliti', izjavio je Ivan Rakitić o nogometašu koji bi možda mogao postati i njegov novi klupski suigrač. Puno se pisalo o potencijalnom transferu Suareza iz Liverpoola u Španjolsku, odnosno u Barcelonu ili Real Madrid…

'Bez obzira na to hoće li ga neki klub potpisati ili ne, njegova kvaliteta je neupitna. Pokazao je svu igračku kvalitetu u reprezentaciji Urugvaja i u Liverpoolu za kojeg je prošle sezone zabio više od 30 golova. Sigurno da posjeduje kvalitetu potrebnu za igranje u Barceloni', rekao je Rakitić.