PALAC DOLJE

Znate li kako su igrači prihvatili Sammirov progon?

Bionic
Reading

Iako se o Sammiru kao nogometašu mogu pisati najljepše priče, o njemu kao osobi mnogo govori to što ga svlačionica gotovo nikad nije prihvatila. I ne samo zato što je bio Mamićev miljenik

Gotovo sa svih priprema, a Sammir ih je u Dinamu odradio više od desetak, uvijek su stizale priče kako taj supertalentirani Brazilac ne razgovara ni s kim, kako živi u izolaciji, bez nekakvih emotivnih znakova. A bio je sklon i tulumima, opijanjima, koje si je mogao priuštiti jer štitili su ga Mamići, Dinamovi šefovi.

No i njima je dozlogrdilo stalno nagovarati Sammira da se barem malo više posveti nogometu te je u subotu dobio cipleu.

'Ja sam pozvao cijelu momčad u hotel i pred svima objasnio svoju odluku; naravno da je tamo bio i Sammir. Kako je primio? Bez emocija, kako i sve kod njega uvijek izgleda. On je u veselju i tuzi uvijek isti, tako da je na njemu teško prepoznati kako je nešto doživio', objasnio je Zoran Mamić, koji trenutačno obnaša ulogu trenera, a inače je zadužen za sportsko kadroviranje.

O Sammirovu isključenju izjasnili su se i njegovi sada već bivši suigrači.

'Ružan razlaz? Ružno je kad ljudi nemaju što jesti, a ovo je posao. Svatko od nas je imao teška razdoblja, svi smo imali takve situacije', rekao je Šimunić, a prenose 24 sata

Jedan od onih koji bi trebali žaliti za Sammirom, ako ni zbog čega drugog, onda zbog mogućnosti komunikacije na portugalskom je i Pinto. Ali i on je dosta mirno prihvatio klupsku odluku.

Pinto je dodao:

'Nikad nije lako kad ostanete bez partnera, ali klub ima svoje razloge.'

Duje Čop naglasio je kako je sa Sammirom u posljednje vrijeme bio u dobrim odnosima te da će mu nedostajati, no znakovit je ovaj dio njegova odgovora.

'Nadam se da će i nama kao klubu biti dobro bez njega, a i njemu dobro bez Dinama', rekao je Čop, a prenose Sportske novosti.