STRAŠAN IGRAČ

Zna se koga Bilić obožava od svojih zvijezda!

13.01.2016 u 18:02

Bionic
Reading

Nakon dva mjeseca pauze zbog ozljede gležnja, Dimitri Payet vratio se u momčad West Hama i Slaven Bilić može odahnuti. Krasnim golom i asistencijom odlučio je u utorak gostovanje kod Bournemoutha...

Francuski 28-godišnji ofenzivni veznjak bio je velika Bilićeva želja još dok je trenirao turski Bešiktaš, ali ga je uspio preoteti Marseilleu tek nakon što je preuzeo klupu West Hama.

Bivši hrvatski izbornik nije pogriješio. Dimitri Payet pokazao se kao jedan od najboljih nogometaša Premiershipa ove sezone, a sve do ozljede gležnja potkraj listopada nosio je West Ham prema samom vrhu. U dva mjeseca izbivanja Francuza 'čekićari' su se izgubili, no od Božića Bilićeva družina ponovo igra sjajno i s oporavljenim Payetom prijeti plasmanom u Ligu prvaka.

U utorak protiv Bournemoutha Payet je nakon dugo vremena zaigrao od prve minute i odmah postao čovjek odluke. Prekrasnim golom iz slobodnjaka izjednačio je rezultat, a zatim asistiriao Enneru Valenciji za potpuni preokret, prije nego što je Ekvadorac svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.

'Bila je to pobjeda ekipe, ali Payet je taj koji pravi razliku. Navijači ga vole jer donosi čaroliju,' priznao je Slaven Bilić tko ostaje njegov miljenik i zatim zaključio:

'Najviše se divim njegovom karakteru, jer to je ono što imaju svi pravi prvaci. Čak i kad napravi pogrešku na treningu, lud je i bijesan i to je ono što ga čini pravim vođom.'