Mandić nije dobro

'Zloglasni' Danac ozlijedio hrvatskog reprezentativca koji je urlao od bolova

20.10.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni reprezentativac David Mandić doživio je tešku ozljedu u derbiju 10. kola njemačke Bundeslige. U dvoboju njegovog Melsungena u gostima kod Füchse Berlina Mandiću je 'ozloglašeni' Danac Mathias Gidsel doskočio na gležanj desne noge

Igrala se 18. minuta utakmice u kojoj je Füchse Berlin ugostio Melsungen. U tom su trenutku gosti vodili 11:9, a Füchse je bio u napadu.

Lopta je stigla do desnog vanjskog, 'ozloglašenog' Danca Mathiasa Gidsela koji je krenuo na šut, a ispred njega se našao hrvatski reprezentativac David Mandić. Bila je to klasična rukometna akcija, Gidsel je 'ušao' u Mandića, pucao na gol, a naš je rukometaš u tom duelu izgubio ravnotežu i pao na teren.

No, Gidsel je u doskoku, čini se bez ikakve namjere, punom snagom nagazio desni Mandićev gležanj.

Dvoranom se prolomio bolan urlik, a ozlijeđeni Mandić se previjao od bolova držeći se za desnu nogu... Baš mučne scene...

>> video ozljede Davida Mandića pogledajte OVDJE

Liječnička je ekipa Melsungena odmah reagirala, a Gidsel je zabrinuto promatrao i pokušavao pomoći našem reprezentativcu.

Na kraju je David Mandić uz pomoć liječnika i suigrača Ivana Martinovića nekako prebačen na klupu za pričuve, ali više nije ulazio u igru.

Rezultat utakmice? Füchse je na kraju slavio 37:31 i zadržao prvo mjesto na ljestvici, a Martinović je za Melsungen zabio šest golova.

Za sada se ne zna koliko je teška ozljeda našeg sjajnog lijevog krila, no svi su s pravom zabrinuti jer je Mandić zbog ozljede propustio ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, a jedan je od naših najistaknutijih igrača.

A Gidsel je samo nastavio u svom stilu... Danca je hrvatska javnost upoznala u siječnju ove godine nakon što je bahato odbio 'ruku pomirenja' koju mu je pružio naš kapetan Domagoj Duvnjak nakon jednog faula na utakmici Danske i Hrvatske.

Bio je Gidsel tada izrazito bahat te je javno prozvao Duvnjaka.

'Nikad u karijeri nisam iskusio nešto ovakvo. Na trenutke je bilo poprilično divlje na terenu. Znate, ovo nije prvi put, već sam imao ovakvu situaciju s Duvnjakom u Berlinu. To nije rukomet, bio je to udarac šakom u glavu! Hrvatima su dopuštene neke divlje stvari. Znam, Duvnjak to radi svjesno', kazao je tada Gidsel koji je na kraju proglašen i najboljim igračem SP-a, a bio je i najbolji strijelac natjecanja.

Standings provided by Sofascore