totalni rat

Danci brutalno izvrijeđali Veselina Vujovića zbog toga što je branio Hrvata Domagoja Duvnjaka: Ti, jadniče jadni!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.01.2023 12:54
  • Objavljeno 23.01.2023 u 11:55
Bionic
Reading

Ne smiruju se strasti nakon utakmice Hrvatske i Danske koju je, nažalost, obilježio 'sukob' našeg kapetana Domagoja Duvnjaka i Mathiasa Gidsela. Sad se i legendarni Veselin Vujović (62) našao na žestokom udaru danskih medija jer je stao u obranu Duvnjaka

Domagoj Duvnjak je nakon jednog neopreznog prekršaja pružio ruku pomirenja danskom reprezentativcu Mathiasu Gidselu, no ovaj ga je ignorirao kao da ne postoji... Bio je to samo početak 'rukometnog rata' koji se vodi do danas iako je od te utakmice prošlo već pet dana.

Danski su mediji krenuli u ofenzivu, doslovno su se natjecali tko će više ocrniti Duvnjaka, a ni Gidsel se nije trudio primiriti strasti. Dapače, svakom novom izjavom situacija je bila sve napetija.

A ona se oglasio i legendarni Veselin Vujović (62), danas izbornik Irana. Vujo nije imao nimalo milosti prema Gidselu...

'Sve mi je uspio pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u povijesti, a ti, jadniče jadni, ne želiš prihvatiti ispriku. Ne zanima me kakav je igrač i je li bio MVP ovoga ili onoga, nikad taj miš neće biti ni sjena Duvnjaka. Ovo je rukomet, grub i kontaktni sport, nakon faula ti sportski prilazi legenda, a ti mu odbijaš dati ruku', komentirao je Vujović za Index te dodao:

  • +79
Hrvatska - Danska, SP rukomet, 19.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mjesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Ajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da podcjenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo netko od mojih igrača da je to napravio.'

Svima je bilo jasno da ove Vujine riječi neće proći nezapaženo, ali da će reakcija Danac biti takva... Prvo se javio bivši danski rukometni reprezentativac Bent Nygaard.

'Nikad od Vujovića nisam čuo da se ispričao za nešto što je napravio, a imao je popriličan broj ispada. Tako da on nema što komentirati', kazao je Nygaard za dansku televiziju, koja je nakon toga objavila kratki prilog s nekoliko situacija iz Vujovićeve karijere, uz komentar kako je Gidsela uvrijedio čovjek koji je radio puno gore stvari od njega.

  • +12
Iran - Francuska, SP rukomet, 20.1.2023. Izvor: EPA / Autor: Lukasz Gagulski

'Vujović je 2019. godine dobio otkaz kao izbornik Slovenije nakon što je tijekom time-outa igraču rekao da umre. Nakon toga je drsko kritizirao vodstvo EHF-a, 2008. godine je dobio suspenziju kao trener Schaffhausena zbog fizičkog napada na suce, 2006. je bio pod istragom zbog sumnje da je pustio utakmicu, a 2002. godine je dobio otkaz nakon masovne tučnjave u Ciudad Realu', podsjetili su Danci, a Nygaard je nakon svega zaključio:

'To kad je vlastitom igraču rekao da umre za vrijeme time-outa... To je zastrašujuće, tako da za tog čovjeka nemam ni trunke poštovanja. Njemu se takve stvari stalno događaju kroz karijeru i mislim da on nema pravo nikome govoriti ništa o poštovanju. Tužan sam i ljut zbog toga što je rekao, ali najviše u svemu tome pati rukomet.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal