KOME SU OTIŠLI ŽUTI 'MARKERI'...

Zlatko Dalić se 'zaigrao' na treningu; je li ovo prvih 11 za Senegal i što će na to reći četiri milijuna izbornika u Hrvatskoj?

05.06.2018 u 20:43

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija odradila je u utorak trening na Rujevici, a izbornik Zlatko Dalić djelomično je otkrio sastav za prijateljsku utakmicu sa Senegalom u Gradskom vrtu (8. lipnja)

Već godinama se ističe kako je najveći problem hrvatske reprezentacije lijevi bok, a Zlatko Dalić je na utakmici s Brazilom (0:2) tu poziciju pokušao 'zakrpati' sa Domagojem Vidom. Uoči zadnjeg pripremnog dvoboja i 'generalke' sa Senegalom hrvatsku javnost najviše zanima hoće li izbornik nastaviti sa takvim eksperimentom ili će pokušati nešto drugo.

Prema prvih 15 minuta treninga otvorenih za novinare, Dalić se odlučio na novu ideju. Naime, on je igrače podijelio u dvije momčadi, a onima za koje se vjeruje da bi mogli istrčati u prvih 11 protiv afričkog predstavnika dao je žute markere.

  • +14
Trening reprezentacije na Rujevici Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

I taj sastav je na prvi pogled iznenađujući, barem prema zadnjoj liniji. Naime, žute markere su dobili na lijevom boku Strinić i na desnom Vrsaljko, ali uz njih dvojicu tu su u 'žutom' bila i naša tri stopera, Vida, Lovren i Ćorluka. U veznom redu su sigurni Badelj, Modrić i Rakitić, a naši krilni napadači su Rebić i Perišić. Naravno na golu je Subašić.

Dakle, nedostaje 'špica', centralni napadač pa je izgledno da će netko od trojice stopera protiv Senegala ipak na klupu (Vida, Lovren, Ćorluka), a u napad će Kramarić ili Mandžukić (koji je kasnije dobio žuti marker). Dakle za vjerovati je da će priliku od prve minute na problematičnoj lijevoj strani dobiti pravi lijevi bočni Strinić, a u drugom dijelu Pivarić.

E sad, da li je Dalić pokušao samo zbuniti medije te na taj način sakriti pravi sastav za Senegal, a vjerojatno i za prvu utakmicu na SP-u protiv Nigerije, saznat ćemo definitivno u subotu u Gradskom vrtu, a do subote će oko 'četiri milijuna izbornika' u Hrvatskoj imati svojih 11 u glavi.

Prema našoj procjeni prvi sastav za Senegal će biti: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić - Badelj, Rakitić – Modrić - Rebić, Perišić - Mandžukić.

  • +17
Trening hrvatske reprezentacije na Rujevici Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Inače, u utorak su pred novinare istrčali Lovren i Vrsaljko te podijelili svoje dojmove.

'U svakom slučaju, tu utakmicu shvaćamo ozbiljno i ući ćemo maksimalno u nju, i kao momčad i kao pojedinci. Naravno da cijenimo kvalitetu Manea, kao i sve druge igrače Senegala, ali koncentrirani smo isključivo na sebe. To je ono što izbornik traži od nas', rekao je Vrsaljko.

'Svatko od nas treba odraditi svoj dio posla na terenu. Obrana nam u prvom dijelu protiv Brazila nije izgledala loše, tako da nam je i to jedna od opcija. Osim toga, i ja sam nekada igrao na lijevom boku i nikome nije problem napraviti bilo što za reprezentaciju. Utakmice na Svjetskom prvenstvu bit će izazov za obranu i za napad, a naposljetku je bitan rezultat reprezentacije. Treba se pripremiti, usredotočiti i sve ovisi od utakmice do utakmice. Izbornik će pripremiti taktiku, a naš je zadatak to provesti u djelo. Mislim da sam ove sezone dovoljno igrao i da sam spreman za ono što nas čeka, a izbornik će posložiti što je najbolje za Hrvatsku', dodao je branič Atletica.

Reprezentativci u šetnji Opatijom Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Mislim da ću dati svoj doprinos nastupima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, nije upitno da uvijek dajem sve od sebe, ja sam takav igrač. Naravno, nije isto igrati za klub i za reprezentaciju, s obzirom da sam u klubu gotovo svaki dan, a u reprezentaciji svakih par mjeseci. Uistinu smo dobra ekipa unutar reprezentacije i imam dobar predosjećaj uoči predstojećeg turnira. Vrlo sam pozitivan', poručio je Lovren.

'Naša je zadnja linija nikad iskusnija - na prošlom Svjetskom prvenstvu Ćorluka je bio u mojim sadašnjim godinama, a tada smo Šimunića gledali kao što sada gledamo Ćorluku. Mislim da je to dobra stvar, svi smo zdravi i u dobroj formi, a zajedno s ovim mladićima u momčadi možemo daleko', zaključio je stoper Liverpoola.