NA ČIJOJ STE STRANI?

Zlatko Dalić prokomentirao Fifin prijedlog koji bi mogao izazvati raskol u nogometu i zbog kojeg je Uefa najavila bojkot; evo kako razmišlja hrvatski izbornik

21.09.2021 u 20:44

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je ideju Fife da se svjetsko prvenstvo u nogometu održava svake dvije godine

Podsjećamo, Fifa je pozvala vodeće nogometne saveze i organizacije na sastanak krajem rujna kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru natjecanja, uključujući i prijedlog da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine.

Poziv za online sastanak 30. rujna primili su nogometni savezi, predstavnici nogometaša, klubova, liga, konfederacija, UEFA-e te Sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro).

O toj ideji svoje mišljenje ima i Zlatko Dalić koji je s hrvatskom reprezentacijom bio drugi na SP u Rusiji 2018., a uspješno vodi Vatrene kroz kvalifikacije za svjetsku završnicu u Kataru 2022.

'Bilo bi lijepo igrati svjetsko prvenstvo svake dvije godine, ali to je previše za igrače i prenaporno, borimo se i ovako s terminima, mi se okupimo u ponedjeljak i već igramo u srijedu, to nije dobro za igrače', bio je jasan hrvatski izbornik za RTL televiziju.

  • +35
Hrvatska - Slovenija, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Inače, UEFA i Južnoamerička nogometna konfederacija CONMEBOL se protive prijedlogu i čak su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira, dok su Azijska nogometna konfederacija i CONCACAF (Konfederacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba) podržali prijedlog promjene formata Svjetskog prvenstva.