oglasio se izbornik

Zlatko Dalić otkrio kako je Luka Modrić proslavio 38. rođendan

09.09.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Hrvatska je u petak na Rujevici razbila Latviju 5:0 u kvalifikacijama za EURO 2024., a uoči puta za Erevan gdje u ponedjeljak (11. rujna, 18 sati) 'vatreni' igraju protiv Armenije oglasio se i izbornik Zlatko Dalić

Latvija je 'arhivirana' s čistih 5:0, a hrvatsku nogometnu reprezentaciju sad čeka novi izazov. 'Vatreni' će već danas krenuti na daleki put prema Erevanu gdje u ponedjeljak (11. rujna, 18 sati) igraju s Armenijom.

Jutro nakon velike pobjede javnosti se obratio izbornik Zlatko Dalić.

'Odigrali smo dobru, ozbiljnu i discipliniranu utakmicu, ali nije to mjerilo briljantne sitaucije nego dobar trening i priprema za Armeniju. Veseli efikasnost i raspoloženost, no pred nama je teži protivnik. Zadovoljan sam s onim što smo pokazali, a prije svega kako smo igrali', kazao izbornik Zlatko Dalić o Armeniji, te nastavio:

'Reprezentacija je to koja je dosta ozbiljna i odgovorna, dobili su Wales 4:2, u subotu vodili s Turskom 1:0. Dražen Ladić ih je gledao u Turskoj, ali mi ćemo biti bitni, kako se postavimo i odgovorimo na zadatak tako će biti. Protivnik su koji očekuje da ih se respektira. Nismo očekivali da će biti treća reprezentacija koja će se boriti za Euro nego Wales, no oni su dobili Wales. Ako riješimo to sve skupa kako želimo napravit ćemo veliki korak prema Euru.'

Osvrnuo se Dalić na situaciju s Mateom Kovačićem i Lovrom Majerom koji su osjetili lakše ozljede te su propustili utakmicu s Latvijom:

'Nadam se da će obojica biti spremni i da će Kovačić biti u početnom sastavu.'

Na Rujevici je Ivan Perišić odigrao sjajnu utakmicu...

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'On ima fizičku superiornost u odnosu na sve. Igrao je kao da je utakmica Svjetskog prvenstva. I zato traje toliko dugo. Veseli me njegova želja i volja', pohvalio je našeg 'senatora' Dalić koji je otkrio i kako je kapetan Luka Modrić proslavio 38. rođendan:

'Dečki su išli zajedno na večeru, Luka ih je počastio, ništa puno....'

Koliko je izbornik zadovoljan partijom koju je pružio Borna Sosa?

'Nedostaje mu igre, zato smo ga stavili da igra i da se još više vrati. Nadam se da će u Ajaxu to dobiti, ima fantastičan centaršut, očekujem ga na još većoj razini. Dobili smo i širinu i brzinu sa Sosom i Perišićem na lijevoj strani, kasnije s Barišićem, to je bilo jako dobro', kaže Dalić te otkriva je li Bruno Petković prva opcija za poziciju 'devetke':

'Treba nam napadač koji je mantinela, rekao sam mu na sastanku da ne dolazi u sredinu. Beskorisno je to, gubi se snaga, a nema ga u 16 metara. Mora još više biti na lopti, uporniji, odgovorniji, agresivnij i konkretniji. Robustan je, dao je dva fantastična gola i to se od njega očekuje. Lijepo je kad asistiraš, ali ti si prvi napadač i golovi su ti prvi posao. Mora ovako nastaviti, nema kontinuteta, uvijek padne pa ga nema dva mjeseca, bez kontinuiteta neće biti što može biti.'

Luka Ivanušec je igrao zadnjeg veznog nakon izlaska Marcela Brozovića...

'Nije mu to najbolja pozicija, bespotrebno je izgubio dvije lopte, imao je višak dodira, zadnji vezni mora igrati s dva dodira kao Brozović. Odigrao je korektnu utakmicu, sve u svemu', kaže izbornik.

Hrvatska je sad na najboljem putu da se na EURO plasira kao prva u skupini...

'Išao bih korak po korak, da se plasiramo kao prvi, da budemo nositelji na ždrijebu. Nadam se tome i vjerujem i to. Pripreme neće biti veliki problem, imamo konstantu i kontinuitet, a igrači će doći iz klubova svi spremni. Pet godina igrali smo samo jake utakmice, imali smo malo susreta tipa Cipra, Malte i Latvije. Igrali smo s velikanima, teže nam se naviknuti na lošijeg nego jakog suparnika. Imamo dobru pripremu za velike susrete', zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.