uefa liga nacija

Zlatko Dalić komentirao je 'skupinu smrti'; Hrvatska protiv svjetskih i europskih prvaka

03.03.2020 u 19:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini 3 UEFA Lige nacija s Francuskom, Portugalom i Švedskom, odlučeno je ždrijebom u utorak popodne u Amsterdamu

'Dobili smo vjerojatno najjaču skupinu koja je mogla biti. Ali baš lijepo, igrat ćemo s europskim i svjetskim prvakom', izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV te dodao:

'Znali smo da nas čekaju teški protivnici, cijela grupa je takva. Ovo će nam biti dobra priprema za ono što nas čeka kasnije, a to su kvalifikacije za SP 2022. godine u Kataru. Mislim da je pogođeno takmičenje, to je ono što nama odgovara i to je ono što želimo.'

Osim jakih utakmica protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza i europskih prvaka Portugalaca, Hrvatsku čeka i nezgodna Švedska.

'Švedska je u vrhu europskog nogometa, jedna zaista jaka reprezentacija. No čekaju nas puni stadioni, jedno novo iskustvo i dobar test. Nakon Eura ćemo razmišljati što i kako dalje, no mislim da kroz ovakve utakmice samo dobivamo na snazi', razmišlja hrvatski izbornik.

Zlatko Dalić je odgovorio i na pitanje možemo li očekivati hoće li biti problema s odigravanjem nadolazećih prijateljskih utakmica zbog koronavirusa. Hrvatska reprezentacija bi u ožujku trebala sudjelovati na izuzetno jakom turniru u katarskoj Dohi. 'Vatreni' bi 26. ožujka trebali odmjeriti snage sa Švicarskom, a 30. ožujka će igrati protiv Portugala. No, epidemija koronavirusa mogla bi ugroziti održavanje tog turnira.

'Nadam se da neće biti gora situacija s odgađanjem utakmica i da ćemo mi sudjelovati na tom turniru', kazao je Zlatko Dalić. Izbornik je na klupu 'vatrenih' stigao 2017. godine u teškom trenutku za nas, odveo nas je do srebra na SP-u u Rusiji, ali još produžio ugovor s HNS-om. Hoće li ostati i nakon Eura?

'Pa, dobro. Pred nama je turnir u Kataru, pa Europsko prvenstvo, a onda ćemo nakon toga vidjeti kako i što dalje. Moramo ići korak po korak. Važno je za Hrvatsku da smo opet u vrhu i da igramo najjače utakmice. Samo tako možemo dobiti na snazi. Volio bih voditi Hrvatsku u Ligi nacija, ali vidjet ćemo što će vrijeme donijeti...', zaključio je Dalić.

Liga A

Grupa 1: Poljska, BiH, Italija, Nizozemska

Grupa 2: Island, Danska, Belgija, Engleska

Grupa 3: HRVATSKA, Švedska, Francuska, Portugal

Grupa 4: Njemačka, Španjolska, Ukrajina, Švicarska

Liga B

Grupa 1: Rumunjska, Sjeverna Irska, Norveška, Austrija

Grupa 2: Izrael, Slovačka, Škotska, Češka

Grupa 3: Mađarska, Turska, Srbija, Rusija

Grupa 4: Bugarska, Irska, Finska, Wales

Liga C

Grupa 1: Azerbajdžan, Luksemburg, Cipar, Crna Gora

Grupa 2: Armenija, Estonija, Sjeverna Makedonija, Gruzija

Grupa 3: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčka

Grupa 4: Kazahstan, Litva, Bjelorusija, Albanija

Liga D

Grupa 1: Malta, Andora, Latvija, Farski otoci

Grupa 2: San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar