sad je i službeno

Zlatko Dalić je uoči početka kvalifikacija za SP 2022. godine ostao bez prvog pomoćnika; Ivica Olić novi je trener moskovskog CSKA

23.03.2021 u 12:21

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivica Olić (41) danas je u Moskvi i službeno potpisao ugovor te preuzeo mjesto prvog trenera momčadi CSKA! Veliko je to priznanje za hrvatski nogomet, ali zbog ovoga se izbornik Zlatko Dalić našao u problemu jer je preko noći ostao bez svog pomoćnika uoči prve tri utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine

Ivica Olić (41) novi je trener moskovskog CSKA! Potvrdili su to i iz redova posrnulog ruskog velikana, a tamošnji mediji navode kako je ugovor potpisao do ljeta 2022. godine.

'Ivica Olić će već danas biti predstavljen momčadi, odradit će prvi trening i preuzima ekipu. Dobrodošao kući', objavio je CSKA na društvenim mrežama uz napomenu:

'Olić je poznat u Rusiji po igrama za 'crveno-plave', od 2003. do 2006. odigrao je 116 utakmica za CSKA i zabio 44 gola. Kao igrač osvojio je tri naslova prvaka, dva puta ruski Kup, dvaput Superkup i jednom Kup UEFA. Želimo mu sreću kao treneru.'

Sjajan je ovo iskorak u trenerskoj karijeri Ivice Olića kojemu će ovo biti prvi samostalni posao. I odmah ga čeka veliki izazov jer CSKA ne igra dobro, nakon 23 odigrana kola peti je na prvenstvenoj ljestvici te ima osam bodova manje od vodećeg Zenita.

Službeni debi Olić će imati 4. travnja, u 24. kolu ruskog prvenstva kad CSKA ide u goste najlošijoj momčadi lige, Tambovu koji 12 utakmica u nizu ne zna za pobjedu.

Poznato je i tko će biti u stručnom stožeru Ivice Olića - pomoćnici će mu biti njegovi bivši suigrači - Elvir Rahimić i Miloš Krasić, te legenda CSKA Vasilij Berezucki.

Veliko je ovo priznanje za hrvatski nogomet, ali i težak udarac za reprezentaciju jer je izbornik Zlatko Dalić preko noći ostao bez svog prvog pomoćnika, samo dan uoči prvih utakmica kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine.

'Drago nam je kad veliki klubovi angažiraju hrvatske trenere', rekao je Dalić i dodao:

'To je izazov za njega i dobra stvar za hrvatski nogomet. Za sada nisam razmišljao o novom čovjeku u stožeru...'