Bomba iz Osijeka

Zlatko Dalić i Vatreni mogli bi neočekivano dobiti veliko pojačanje; najbolji strijelac HT Prve lige želi igrati za Hrvatsku, no postoji jedna kvaka

09.07.2021 u 07:45

Bionic
Reading

Osijekov Argentinac Ramon Mierez ne bi imao ništa protiv da jednog dana nosi hrvatski dres

Argentinski napadač Ramon Mierez prošle je sezone oduševio u dresu Osijeka. Mladi ofenzivac je bio i najbolji strijelac HT Prve lige u kojoj je zabio 22 gola što ga je svrstalo uz bok Lionelu Messiju kao najeefikasnijeg Argentinca u Europi. Mierez ima tek 23 godine, ali nakon ovakve sezone je bilo očekivano da će dobtii poziv za argentinsku nogometnu reprezentaciju za nastup na Copa Americi, no to se nije dogodilo.

Ono što bi se moglo dogoditi je da, nakon Brazilaca Eduarda Da Silve Dudua i Sammira, Hrvatska u svoje redove dovede i jednog Argentinca. Nedavno se pojavila informacija kako nema šanse da Mierez postane hrvatski reprezentativac i to zato jer je ponosni Argentinac kojeg igranje za Vatrene ne zanima.

Ipak, o svemu se oglasila i Facebook stranica Bijelo-plava birtija koja je dosta upućena u NK Osijek koji prate i demantirala ove napise.

'U jednim dnevnim novinama je danas izašao članak u kojem je nekoliko puta izrečena teza kako Ramon Mierez nema namjeru zaigrati za hrvatsku reprezentaciju iz čistog razloga što kao ponosni Argentinac ne želi uzimati još jedno državljanstvo...', napisali su na spomenutoj stranici pa dodali:

'Iz prve ruke naime saznajemo kako to sve nije istina te kako Ramon nebi imao ništa protiv toga da jednoga dana zaigra u kockastom dresu!'

Problem bi mogal biti utrka s vremenom i Argentinom. Mierez je u Hrvatskoj već tri godine jer je prije Osijeka igrao za Istru 1961, no državljanstvo može dobiti tek ako je šest godina prijavljen u Hrvatskoj.

Postoji mogućnost da ostane u Osijeku ili preseli u Dinamo i u Hrvatskoj provede još tri godine, ali nastavi li ovako sjajno igrati vjerojatno će otići u inozemstvo, a izvjesniji je i poziv Argentine. Vrlo vjerojatno postoji i način kako ubrzati proces dobivanja državljanstva, no o tome vjerojatno brinu ljudi u HNS-u kojima bi ovo mogao biti signal Miereza da porazgovaraju s njim.