znaju koliko im vrijedi

Zlatko Dalić ga se odrekao, a klub odmah 'počastio' novim ugovorom i brutalnom klauzulom

12.10.2023 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ante Budimir (32) u utorak je produžio ugovor s Osasunom do ljeta 2027. uz otkupnu klauzulu od čak 20 milijuna eura

'Jako sam zahvalan Osasuni i svima u klubu što mi vjeruju, što mi daju priliku da nastavim igrati ovdje i što uživam svakodnevno u nogometu i gradu Pamploni', izjavio je 32-godišnji Ante Budimir na konferenciji za medije održanoj povodom potpisivanja ugovora.

Prijašnji ugovor istjecao mu je u ljeto 2025. pa je klub odlučio produžiti ga za dodatne dvije sezone.

'Ovo je veliki dan za mene i moju obitelj. Jako sam motiviran zbog toga i onoga što nas čeka', napomenuo je Budimir.

Budimir igra četvrtu sezonu u Osasuni, koja zauzima 12. mjesto među 20 klubova u prvoj španjolskoj ligi. Dosad je u Primeri zabio 29 golova, čime je sedmi strijelac po broju postignutih golova u povijesti kluba. Odigrao je 110 utakmica u crvenom dresu Osasune.

'Ljetos sam prvi put od dolaska u klub trenirao svaki dan tijekom priprema, pa je to razlog zašto sam sada pun samopouzdanja i fizički spremniji. Zbog toga i bolje prepoznajem situacije na terenu te mi trener više vjeruje', izjavio je. Prijašnjih sezone je tijekom priprema bivao ozlijeđen i zaražen koronavirusom.

'Osjećam se dobro i ide mi. Znam da mogu biti i bolji, a sada kada imam dobar temelj nastavit ću raditi kako bih imao kompletno uspješnu sezonu', dodao je Budimir.

Osasunin sportski direktor Braulio Vazquez rekao je da su u klubu jako zadovoljni što je 'Budi' produžio suradnju.

'Ovo je zasluženo produženje ugovora. On će vjerojatno za 10 ili 15 godina biti u videu povijesnih igrača kluba. Ponekad se igrače cijeni više onda kada nisu tu', izjavio je Vazquez.

Budimir je drugi stranac po broju zabijenih golova za Osasunu u prvoj ligi, tijekom njene 103 godine duge prošlosti, rekao je klupski glasnogovornik Hini. Više ih je zabio samo nekadašnji poljski igrač Jan Urban pogodivši 45 puta mrežu.

  • +7
Osasuna - Atletico Madrid, španjolska liga, 28.9.2023. Izvor: EPA / Autor: INAKI PORTO

Sportski direktor Vazquez je ukazao i na Budimirovo uzorno ponašanje.

'On je nevjerojatni profesionalac. Jedan je od igrača koje želiš imati u ekipi, jer bez obzira kako mu išlo, odlično trenira i radi', zaključio je Vazquez.

U Budimirovom ugovoru je klauzula prema kojoj će ranije moći otići iz kluba ako netko za njega uplati 20 milijuna eura.

Osasuna ga je bila otkupila za 8 milijuna eura u ljeto 2021. od Mallorce, podatak je internetske stranice Transfermarkt gdje mu cijena iznosi 6 milijuna eura.

Budimir je s Hrvatskom osvojio broncu na SP-u u Katru, a nakon toga izbornik Zlatko Dalić kao da ga je zaboravio. Dojam je da se prelako odrekao pouzdanog napadača koji bi mu u aktualnoj situaciji dobro došao...