Okršaj s Osasunom

Zinedine Zidane priprema momčad za jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a otkrio je i što ga posebno frustrira uoči završnice La Lige i Lige prvaka

01.05.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Real Madrid dočekuje Osasunu i ima priliku uloviti priključak s Atleticom u samo završnici prvenstva

Real Madrid će u subotu u 21 sat u 34. kolu La Lige ugostiti Osasunu. Iako Zinedine Zidane ima problema sa sastavljanjem ekipe zbog ozljeda i izostanaka, Kraljevi imaju sjajnu priliku vratiti se u borbu za naslov prvaka nakon kiksa Barcelone koja je kod kuće izgubila od Granade s 2:1.

Real ima dva boda manje od Atletica i jednako koliko i Barcelona. Uz kiks Atletica u zadnja četiri kola i savršeni učinak do kraja, nadaju se da će obraniti naslov prvaka. Prvi kriterij je međusobni omjer, a tu je Real u velikoj prednosti. Zidane je nakon Chelseaja pustio igrače da odmore jedan dan, a onda su krenule pripreme za Osasunu.

'To je jako važna utakmica jer se sezona bliži kraju. Nije čudo što smo, unatoč brojnim problemima, u igri za dva trofeja. To je rezultat napornog rada i vjere u sebe. Cijelu smo sezonu jako posvećeni tome', rekao je Zidane.

Igrači Reala su ukupno čak 56 puta bili ozlijeđeni i skoro pa nije bilo utakmice u kojoj je Zidane mogao izvesti najjači sastav.

'Imali smo nevjerojatan broj ozljeda i to me užasno frustrira. Ne znam tko je kriv za to, liječnici, igrači ili ja. Ovakva sezona se stvarno rijetko događa, no što je tu je. I drugi su imali problema, ali mi smo ih imali nešto više. Neki igrači su bili ozlijeđeni dva ili tri puta i naravno da nisam sretan. No, gledam pozitivno na stvari. U igri smo za najveće trofeje', rekao je Zidane kojem se u sastav vraća kapetan Sergio Ramos.