nije čest slučaj

Zinedine Zidane inzistirao je na njegovom povratku u Real Madrid; neki su ga nazivali Modrićevim nasljednikom, a sada želi otići iz kluba

20.01.2021 u 14:21

Bionic
Reading

Martin Odegaard u siječnju 2015. godine, sa 17 godina stigao je iz norveškog Strømsgodseta u madridski Real i slovio je kao jedan od najvećih nogometnih talenata. No, danas, ovaj 22-godišnjak još uvijek traži svoje mjesto na 'nogometnoj karti', jer u Realu pravu priliku nije dobio

Po dolasku u Real te 2015. godine Odegaard je dobio 'čak' 32 minute u utakmici protiv Getafea, u La Ligi, ali je veći dio polusezone proveo igrajući u Segundi B, odnosno za drugu momčad Reala.

Prolazili su mjeseci, ali do prve momčadi 'kraljevskog kluba' nikako nije dolazio, pa se odlučio otići na posudbu u nizozemski Heerenveen, potom i Vitesse, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Real Sociedadu. U San Sebastianu je dobio priliku i postao jedan od boljih veznjaka La Lige, pa je Zinedine Zidane inzistirao na povlačenju, danas 22-godišnjeg Norvežanina u Madrid, a kojeg su neki vidjeli i kao Modrićevog nasljednika.

Međutim, Odegaard se u prvom dijelu sezone baš i nije naigrao, nastupio je tek u sedam prvenstvenih ogleda i dva u Ligi prvaka, ali daleko od minutaže koja bi ga zadovoljila.

Prema pisanju španjolske Marce, Odegaardu je dosadilo čekati priliku i već je zatražio od uprave kluba da ga pusti u drugi klub.

Istina, Odegaard ne želi zauvijek napustiti Real, ali vjeruje da bi za njegovu karijeru bilo puno korisnije da ostatak sezone provede na posudbi u drugom klubu - po mogućnosti u Real Sociedadu, gdje je ostavio sjajan dojam.

Navodno su u Realu spremni poslušati njegove želje, a otvorena je mogućnost da Odegaard jednom zauvijek napusti klub u slučaju zadovoljavajuće odštete - koja trenutno iznosi oko 40 milijuna eura.

Zbog pandemije koronavirusa, odnosno bez prodanih ulaznica, te još uvijek ne pristiglih novaca od prodaje TV prava, Real više nema toliko slobode u donošenju skupih kadrovskih odluka.

Globalna kriza ozbiljno je utjecala i na blagajnu kraljevskog kluba koji, poput većine klubova iz europske elite, pokušava ublažiti golemu poslovnu štetu.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata