nema ga na popisu

Zidane ga obožava i njegove riječi mnoge u Francuskoj su zbunile; u Realu briljira, izbornik ga ne želi ni vidjeti u reprezentaciji, a zna se i glavni razlog

23.03.2021 u 13:24

Bionic
Reading

Sjajni Francuz igra u životnoj formi i svojim je golovima spašavao Real i donio mu je šest bodova u posljednje dvije utakmice u La Ligi. U ta dva susreta zabio je čak četiri gola za Real.

Većini poznavatelja nogometa u Francuskoj nije jasno zašto 33-godišnji Karim Benzema nije dobio poziv u reprezentaciju u vrlo važnim utakmicama

Ispred francuske nogometne reprezentacije je početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. i većina nogometnih analitičara i trenera ostala je u čudo zašto na popisu Didiera Deschampsa nije napadač Real Madrida Karim Benzema.

Pred Francuskom su tri susreta u tjedan dana, prvo domaća utakmica protiv Ukrajine te gostujući dvoboji protiv Kazahstana te Bosne i Hercegovine.

Naravno, trener Reala Zinedine Zidane – koji je ostavio dubok trag u francuskom nogometu kao igrač - u jednu je ruku takvim razvojem zadovoljan jer će veteran, koji u zadnje vrijeme igra fantastično, malo odmoriti i relaksirati se za vrijeme stanke.

No, s druge strane zaista nema logike da se takav iskusan napadač ne pozove u tri izuzetno važne i zahtjevne utakmice. A oni koji prate francuski nogomet znaju i što je glavni razlog…

'Iskreno, za mene kao trenera Reala je odlično što Karim ostaje s nama. Mislim da je to sasvim logično… Karim u zadnje vrijeme radi odlične stvari i zaista igra spektakularno', izjavio je Zidane kada su ga upitali da komentira nepozivanje takvog igrača koji je u dresu Francuske odigrao 81 utakmicu uz učinak od 27 golova.

No, ono što se ne vidi na statistici je iskustvo i sigurnost koju donosi momčadi te činjenicu da se obrana na njemu često bazira (dupliranjima) pa se tako otvara puno prostora suigračima.

Dodajmo kako je Benzema ove sezone u La Ligi zabio 17 golova na 24 utakmice (više od njega zabili su samo Messi i Suarez, op.a.) što dovoljno govori u kakvoj je formi.

No, isto tako treba reći kako je Benzema ispao s popisa reprezentativaca uoči Eura 2016., a tada je za španjolske medije između ostalog rekao 'da je Deschamps podlegao pritisku rasista koji vode francuski nogomet.' Mnogi su se složili kako je pretjerao…

To mu čelnici Saveza nikada nisu oprostili i od tada nije na popisu reprezentativaca. No, u slučaju 'kiksa' ili problema s realizacijom uskoro bi se moglo sve pretvoriti u slučaj.