HRVATSKA SKUPINA

Žestoki obračun svjetskog protiv europskog prvaka; Francuzi preživjeli sve nalete Španjolaca

19.01.2019 u 19:32

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog kruga po skupinama svjetskog rukometnog prvenstva, aktualni svjetski prvak Francuska je svladala europskog šampiona Španjolsku 33:30 (17:15)

Bio je to još jedan sudar rukometnih divova, a Francuzi su pokazali da se ne misle tako lako maknuti sa svjetskog trona. 'Galskim pijetlovima' to je bila 24. utakmica na svjetskim prvenstvima u nizu bez poraza (22 pobjede i dva remija). Ni europski prvak nije uspio baciti na koljena svjetskog prvaka koji je gorčinu poraza na ovom natjecanju zadnji puta osjetio daleke 2013. u četvrtfinalu protiv Hrvatske.

Od samog početka Francuzi su imali prednost, a Španjolci pokušavali uloviti zaostatak, no bez uspjeha. Vidjeli smo sjajna razdoblja francuske reprezentacije pa onda pokoju dobru seriju Španjolaca no momčad koju vodi Didier Dinart imala je manje crnih rupa.

Do prve velike prednosti Francuska je stigla u završnici prvog dijela (17:12), ali su do odmora Španjolci, zahvaljujući isključenju Luke Karabatića, smanjili na 17:15.

  • +3
Njemačka - Francuska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

U nastavku su europski prvaci ulovili svjetske u 34. minuti (18:18), ali onda su se razljutili Francuzi i za manje od deset minuta pobjegli na 24:19. U 46. bilo je, za takvu utakmicu, ogromnih +6 (26:20).

Španjolci su se odbili predati, dvije i pol minute prije kraja došli su na 30:32 te imali zicer s krila za 'minus jedan', ali nisu ga realizirali te je na kraju francuska reprezentacija slavila 33:30.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Fabregas i Mem su zabili po šest golova za pobjednike, a u španjolskim redovima nezadrživ je bio Sole sa 11 pogodaka.

Francuska sada ima pet bodova, Hrvatska četiri i utakmicu manje, Njemačka tri i utakmicu manje, Španjolska dva, a Island i Brazil su bez bodova.

Večeras još Njemačka igra sa Islandom, a susret Hrvatske s Brazilom je u nedjelju u 18 sati.