BOKS JE VJEŠTINA

Žestoke uvrede najbogatijeg sportaša: MMA je za pijance

01.12.2015 u 17:48

Bionic
Reading

Najbogatiji sportaš današnjice, a neki će reći i jedan od najboljih boksača svih vremena, Floyd Mayweather Junior, se vratio pljuvanju MMA-ja. Pojava je to koja ju je prakticirao u prošlosti, no u jednom trenutku je 'zakopao sjekiru' sa slobodnom borbom da bi je ovih dana ponovno otkopao. Koji je motiv, nitko ne zna.

'Da bi bili boksač, potrebna vam je istinska vještina. Slobodna borba je sport za pijance. Boks je za sve. Hoću reći, ne možete mi skinuti cipele i majicu i samo me baciti u kavez. To se radi životinjama, to ne radite ljudima', rekao je Mayweather u posljednjem intervjuu, prenosi Fightsite.hr i dodao:

'Ne znam koji je MMA borac zaradio 250 milijuna dolaza u dvije borbe koje su samo trajale jedan sat. 250 milijuna dolara. Oni nisu na mom nivou, nisu ni blizu.

Da bi bili boksač, morate moći pretrčati 15 kilometara. Jer boks ne traje 5 nego 12 rundi, a prije je to bilo 15. Sada imate runde, sada imate suce, sada imate cutmena.

Još jednom ću ponoviti, MMA je boksu ukrao način funkcioniranja te su pokušali funkcionirati na isti način. U boksu znamo tko dominira; to su crni boksači i borci iz Južne Amerike. Ovo nije nikakav rasizam jer u boksu nema bijelih boksača koji dominiraju. Tako da su morali krenuti u nešto drugo, nešto novo'.

Mayeather se poslije zadnjeg meča oprostio od aktivnog sporta, no njegov otac je izjavio da bi se 'The Money' ipak mogao vratiti. I dalje je neporažen u profesionalnoj karijeri te je prema Forbesu najbogatiji sportaš današnjice.