dobra investicija ili...?

Žena mu kupila klub u Italiji, a on pobjegao u Indoneziju

19.03.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Akosua Puni, supruga Michaela Essiena, kupila je nogometni klub Como koji je prošle godine bankrotirao i završio u trećoj ligi. Sad se nada kako će ga uz pomoć svog muža vratiti u Serie A

Calcio Como 1907. svojedobno je bio stabilan klub, igrao je Serie A, no većinu je godina ipak boravio u drugoj ligi, Serie B iz koje je tu i tamo iskakao u najjači rang talijanskog nogometa. No posljednjih desetak godina klub iz bogatog mondenog gradića na obali istoimenog prekrasnog jezera na sjeveru Italije, podno Alpa na granici sa Švicarskom, upao je u financijske probleme. Na kraju je prošle godine proglašen bankrot, a momčad je ispala iz Serie B i trenutačno je u trećoj ligi (Lega pro) koja je poluamaterska.

U najboljim godinama za Como su igrali i hrvatski reprezentativci poput Stjepana Tomasa i Saše Bjelanovića, no danas je to klub koji se bori za preživljavanje.

No čini se kako dolaze bolji dani, ukazala se spasiteljica imenom Akosua Puni! Ona je prošlog tjedna na aukciji kupila klub za 237.000 eura. Neki će reći da nije puno za klub s takvom tradicijom, iz tako bogatog gradića.

Priča se zakuhala kad se saznalo kako je Akosua Puni supruga proslavljenog ganskog reprezentativca Michaela Essiena! Tamnoputi je Ganac u karijeri igrao za najveće europske momčadi, počeo je u Bastiji, pa je preko Lyona stigao do Chelsea, a potom je igrao i za Real Madrid, Panathinaikos, a trenutno je u redovima indonezijskog Persib Bandunga. Za egzotičnu se destinaciju Essien odlučio nakon što su propali pregovori oko njegovog dolaska u redove Rijeke. Šteta, sigurno bi mu bilo ljepše na Kvarneru, a bio bi bliže supruzi koja je sve snage usmjerila u pokušaj spašavanja Coma.

Zasad gospođa ima veliku pomoć u liku i djelu legendarnog talijanskog nogometaša Gianluce Zambrotte koji je predsjednik Coma, a oboje se nadaju kako će Michael Essien prihvatiti izazov i barem jednu sezonu odigrati za svoj klub i tako pomoći na putu povratka u najviši rang talijanskog nogometa.