odlučan je

Željko Sopić je svojim igračima poslao jasnu poruku: To nije nogomet koji želim

27.02.2024 u 10:41

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke poraženi su 1:0 u nedjelju na Maksimiru od Dinama u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a. Trener Riječana Željko Sopić osvrnuo se na utakmicu u emisiji Radija Rijeke 'Pod stijenama Kantride'

Kada se činilo da će maksimirski derbi završiti bez golova, Dinamo je u petoj minuti sučeve nadoknade stigao do pobjede golom Frana Brodića iz penala. No, trener Rijeke Željko Sopić je istaknuo kako ovaj poraz sigurno neće poljuljati njegovu momčad u nastojanju da nastave svoj put prema naslovu prvaka.

'To je, nažalost, cijena odrastanja. Ponovno ću se vratiti na ono što sam već rekao - nije problem da nas je Dinamo izigrao i zabio gol, stvarno svaka čast, izigrali su nas, ali kad imaš još minutu do kraja, trebamo im samo izbiti loptu, a mi napravimo nešto drugo i onda dođe do problema', istaknuo je Sopić.

Igračima sigurno nije bilo lako, dali su sve od sebe, odigrali dobru utakmicu, a na kraju ostali bez bodova. Prvi je to poraz Rijeke u prvenstvu nakon šest pobjeda u nizu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Naravno da u takvoj situaciji kada dobijete gol, odigrali vi najbolju ili najlošiju utakmicu, morate biti utučeni, kad vam se sve svede na taj penal u zadnjim sekundama koji odluči jako bitan susret. Ali, ono što sam rekao i nakon utakmice, i danas stojim čvrsto iza toga, i dalje smo prvi na ljestvici. Dogodilo se to što se dogodilo, nismo sretni, ali to nas neće pokolebati na našem putu. Idemo dalje, glave gore i to je to', ohrabruje Sopić koji je naglasio kako nije zadovoljan drugim poluvremenom na Maksimiru jer je Rijeka pokazala premalo nogometa.

'Ne mogu se oteti dojmu da smo u drugom poluvremenu trebali više igrati nogomet. Je li to strah, euforija... Neću reći neku krivu riječ. Dok sam ja tu, igra Rijeke neće se svoditi na odigravanje dugih lopti. To nije nogomet koji želim. Možemo izgubiti 5:0, ali igrat ćemo od noge do noge', odlučan je Sopić.

Na kraju, sigurno je najteže bilo Bruni Godi koji je skrivio penal u sudačkoj nadoknadi...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +77
Dinamo - Rijeka, 24. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ako smo ekipa, a jesmo, naravno da ćemo mu dati podršku. Nije mu lako, ali to je nogomet, jednom suze, drugi put radost, to ne može razumjeti samo onaj tko nije igrao nogomet. Bila je to nesmotrena reakcija, želio je najbolje, a ispalo je tako kako je ispalo', kazao je trener Rijeke Željko Sopić čija momčad već sutra (srijeda, 28. veljače, 14 sati, MAXSport1, MAXtv) u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa gostuje u Kranjčevićevoj kod Rudeša:

'Samo je prolazak bitan, umjetnički dojam me ni najmanje ne zanima. Znamo da igramo utakmicu treći put zaredom u gostima i sada moramo slaviti kako bi izborili kakve-takve šanse da odigramo jednu Kup utakmicu na našoj Rujevici', zaključio je Sopić.

Cijeli razgovor s trenerom Rijeke poslušajte na stranicama Radija Rijeke.

>> više statistike potražite OVDJE.