Najtrofejniji trener

Željko Obradović i Partizan dobili ovacije na Gripama; Srbin sve oduševio izjavom

06.11.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Očekivano su košarkaši Partizana – aktualni prvaci regionalne ABA lige - nadigrali Split na Gripama 76:53, a isto tako očekivano je ovacije s tribina dobio trener gostiju Željko Obradović

Puno utakmica u dresovima Borca iz Čačka, u kojem je započeo karijeru, te nakon toga beogradskog Partizana odigrao je na Gripama Srbin Željko Obradović.

Nakon što je 1991. godine postao trener vodio je i s klupe puno utakmica na Gripama i svaka je za njega bila nešto posebno. Emocije je teško sakriti. Pogotovo nakon što je splitska publika aplauzom nagradila igrače i trenera Partizana, aktualne prvake regionalne ABA lige.

'Hvala splitskoj publici na dobrodošlici i na gostoprimstvu, osjećao sam se ova dva dana u Splitu fantastično. To posebno želim naglasiti', kazao je nakon utakmice u Splitu trener Partizana Željko Obradović, vlasnik devet naslova prvaka Europe.

Nekoliko riječi kazao je o utakmici i napornom ritmu koji imaju:

'Znate, nije nam novost da dva dana nakon Eurolige igramo ABA ligu. Naravno da je najvažnija energija i motivacija- Pa ne možete stalno tjerati igrače da treniraju, moraju nekad i odmoriti glavu. U pojedinim trenucima smo igrali dobro, ali i Split može odigrati još bolje. Pretpostavljam da Shorter nije još u formi, želim im sve najbolje', dodao je Obradović.

S druge strane trener Splita Slaven Rimac svjestan je snage Partizana, ali nije zadovoljan kako mu je momčad izgledala.

'Nije bilo potrebne energije i hrabrosti za ovakvu utakmicu. Istina, ovo nam je treća utakmica u tjedan dana, ali ovako ispunjena dvorana i Partizan kao mamac, moraš i s temperaturom 40 doći i pokazati koliko vrijediš protiv takve momčadi. S previše respekta smo odigrali, kad se ekipa postavi čvrsto, oni mogu imati određenih problema. Osjetili su se sigurno, a mi smo bili pasivni. Kad se bacaš za loptu, zabijaš iz kontranapada, možemo nešto napraviti, a mi nismo imali potrebnu energiju', kazao je Rimac.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Standings provided by Sofascore