POVRATAK IZ MIROVINE

Željko Mavrović se vraća u ring; zna se tko je protivnik 'Šake sa Srednjaka', taj boksač je mlađi čak 26 godina

08.09.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović izlazi iz boksačke mirovine i u petak će nastupiti protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija

Puno je prašine podigla nedavna konferencija za medije na kojoj je Filip Hrgović najavio svoj idući nastup protiv Crnogorca Marka Radonjića. Pojavio se na spomenutoj konferenciji i umirovljeni hrvatski boksač Željko Mavrović te je pritom prozvao Alena Babića, a iskazao je interes i za borbom protiv Mikea Tysona.

'Šaka sa Srednjaka, bez obzira na 52 godine na leđima,' očito ima ozbiljne namjere ka povratku nastupima u profesionalnim boksu, a već ovaj petak odradit će povratničku borbu, piše Fight Site.

Mavrovićev protivnik neće biti Alen Babić niti Mike Tyson. Prema informacijama koje je objavio RTL, s druge strane ringa biti će 26 godina mlađi Gruzijac Ramazi Gogichashvili (14-35-2, 6 KO). Radi se o iskusnom boksaču koji se borio protiv Alena Babića 2019. godine te je izgubio nokautom u drugoj rundi. Zadnji nastup Gruzijac je odradio pretprošli vikend, a nokautom u drugoj rundi savladao ga je također hrvatski teškaš, Agron Smakići.

Željko Mavrović (27-1-0, 22 KO) s druge strane nije nastupao od rujna 1998. godine. Tada je Željko doživio jedini poraz u svojoj profesionalnoj karijeri, a bolji je bio Lennox Lewis jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi borbe. Borba Lewisa i Mavrovića ujedno je bila i za WBC-ov pojas teške kategorije, a unatoč dobrom otporu i hrabroj predstavi, Mavrović se nakon toga više nije borio.

'Znam da imam 52 godine, ali unutrašnji osjećaj je isti, identičan kao nekoć. Uzbuđen sam i ta priča me nosi', izjavio je Mavrović za RTL.

Borba Ramazija Gogichashvilija i Željka Mavrovića dogodit će se u Klagenfurtu, a spomenuti dvojac nastupit će u jednoj od predborbi Filipu Hrgoviću koji borbom protiv Radonjića predvodi priredbu u Austriji. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti koliko je vatre preostalo u 52-godišnjem Mavroviću.