euro u-21

Ždrijeb nije imao milosti: Našim nogometašima opet Francuzi i Englezi na putu do slave...

23.11.2018 u 18:43

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija igrat će na Euru u Italiji sljedeće godine u grupi s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom, a pobjednik grupe kao i najbolja drugoplasirana momčad iz tri skupine ići će u polufinale, kao i na Olimpijske igre u Tokio...

Gračanova izabrana vrsta na impresivan se način pokraj Grčke, Češke i Bjelorusije kao prvoplasirana u grupi probila na europsku nogometnu smotru i tamo će pokušati ostvariti veliki rezultat koji bi Hrvatsku po prvi put odveo na jedne olimpijske igre.

  • +4
Hrvatska - Grčka U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska je ovog petka u Bologni saznala protivnike u grupnoj fazi Europskog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Italiji i San Marinu i neće biti lako. Naši su završili u skupini s opasnim Englezima i Francuzima, a tu je i Rumunjska.

Pobjednik grupe ići će u polufinale, a i najbolja drugoplasirana momčad iz tri skupine. Ulazak u nokaut fazu turnira jamči i plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

'Skupina je teška, ali na Europskom prvenstvu nema slabe reprezentacije. Doduše, možda smo radije mogli dobiti Dansku umjesto Francuske jer s Francuskom smo nedavno igrali i radi se o zaista potentnoj momčadi. Osnovni smo cilj ispunili plasmanom u odabrano društvo, ali sada se treba dobro pripremiti. Moramo opustiti igrače te iskoristiti prilike koje nam se pruže kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat. Želimo odigrati na najbolji mogući način, mislim da imamo reprezentaciju koja to može. Očekivanja su velika, želimo dobar rezultat, pogotovo nakon što smo kroz kvalifikacije dokazali da imamo sjajne igrače. Dio ih igra u Italiji i nadam se da će biti mnogo naših simpatizera, ljudi koji će navijati za nas', komentirao je ždrijeb Nenad Gračan.

Dakle, Vlašić, Brekalo, Halilović i društvo imaju ozbiljan izazov pred sobom, ali s obzirom na igre koje su dosad pokazali, nemaju se koga bojati.

Turnir počinje 16. lipnja, a završava finalom 30. lipnja.