novi zadatak za tina

Dalićev eksperiment s Jedvajem oduševio Bayer: Klub će iz toga profitirati...

22.11.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Trener Bayera Haiko Herrlich impresioniran je nastupima Tina Jedvaja na poziciji lijevog beka za hrvatsku reprezentaciju i najavio je da će pokušati na isti način koristiti mladog talenta i u Bundesligi...

Podsjetimo, u nedostatku drugih rješenja Zlatko Dalić postavio je prisilno Tina Jedvaja na poziciju lijevog beka u utakmicama protiv Španjolske i Engleske prošlog tjedna i to se pokazalo kao puni pogodak. Mladi 22-godišnji branič zabio je 'furiji' dva gola i postao heroj hrvatske izabrane vrste na Maksimiru te potvrdio da može igrati kvalitetno na svim pozicijama u zadnjoj liniji.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Bayeru su oduševljeni ovim eksperimentom i vjeruju da bi upravo to rješenje moglo pomoći krpanju rupa u obrani koja je primila čak 24 gola u 11 utakmica ove sezone.

'Statistika pokazuje da primamo puno golova po lijevoj strani i ovo je za nas prilika da bolje stojimo na terenu, što je u ovom trenutku najvažnije,' kaže trener Heiko Herrlich i dodaje:

'Jedvajev izbornik je rekao da se Tin sjajno razvio nakon SP-a i da sada može igrati lijevog beka. Ja se nadam da ćemo mi također od toga profitirati. Naravno da mi je to na umu.'

Tin se najbolje osjeća na poziciji stopera, ali tu se nije uspio nametnuti u Leverkusenu. Igrao je već i na poziciji desnog beka, a u petak protiv Stuttgarta trebao bi operirati lijevom stranom.

'Obrana je njegova snaga, a ovo je za nas nova opcija. Uostalom, dvaput je to uspješno odradio u dresu reprezentacije,' naglašava Herrlich.

Jedvaj je u Bundesligi ove sezone odigrao tek pet utakmica, no dobra igra pod Dalićem dovest će do veće minutaže i na klupskoj razini...