alternative postoje

Zbog Vrsaljka Dalić u problemima koje nije očekivao: Ovo su spasonosna rješenja

13.09.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Ozljeda koljena Šime Vrsaljka pokazala je da hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji fali desnih braniča, a Zlatko Dalić alternativu bi trebao potražiti u HT Prvoj ligi...

Podsjetimo, kako je za tportal objasnio doktor Zoran Bahtijarević, Šime Vrsaljko ima kroničnih problema s koljenom koji su se ponovo aktualizirali na utakmici Španjolske i Hrvatske u Elcheu.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Morao je desni branič Intera izaći iz igre, nakon što je bio jako opasan 20 minuta po svojoj strani terena, a pokazalo se da Zlatko Dalić nema među svojim izabranicima pravu alternativu pa je sve završilo katastrofalnim porazom 6:0.

U prošlosti je za Hrvatsku problematično bilo mjesto lijevog braniča, ali odlaskom Darija Srne u reprezentativnu mirovinu Vrsaljko je ostao jedini vrhunski igrač na drugoj strani terena.

Pitanje je što će daljnji pregledi u Italiji pokazati i hoće li Vrsaljko moći nastupati u preostalim utakmicama Lige nacija pa bi Daliću bilo najbolje potražiti dugoročnu alterativu u HT Prvoj ligi.

Josip Juranović koji je od ove sezone kapetan Hajduka trebao je vjerojatno već dobiti poziv, umjesto da Vrsaljkovu poziciju neuspješno krpaju Jedvaj i Rog.

Tu su još Haramustek iz Intera, Šorša iz Osijeka i Grujević iz Istre kao igrači koje bi možda trebalo iskušati u utakmicama koje slijede.

U svakom slučaju, izbornik koji je iz domaćeg prvenstva na SP poveo samo Livakovića i Bradarića te ih u Rusiji nije mnogo koristio nema izbora nego okrenuti se rješenjima iz HT Prve lige u budućnosti, jer u inozemstvu trenutno ne može naći kvalitetnu alternativu Vrsaljku...