svaka mu čast

Svjetski prvak šokirao nogometne bogataše: Odbio dvostruko veću plaću

13.09.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Francuski branič Lucas Hernandez nakon osvajanja titule na SP-u u Rusiji dobio je ponudu dvostruko veće plaće od Manchester Uniteda, no odlučio je svejedno ostati u Atleticu...

Riječ je o 22-godišnjem lijevom beku koji je rođen u Marseilleu, ali je još kao dijete stigao u Madrid i prošao omladinsku školu Atletica, za čiju seniorsku momčad igra od 2014. godine.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Postao je Lucas Hernandez standardni prvotimac kod Diega Simeonea prošle sezone, što mu je donijelo poziv Didiera Deschampsa na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Izbornik ga je odmah gurnuo u udarnu momčad i sa samo 14 nastupa u dresu 'Galskih pijetlova' stigao je do titule prvaka svijeta.

Igra Lucasa impresionirala je europske bogataše, a Manchester United krenuo je po njega ovog ljeta, ponudivši 80 milijuna eura odštete Atleticu, koliko stoji u ugovoru kao odštetna klauzula. Nogometašu je pak ponudio dvostruko veću plaću i na Old Traffordu su bili uvjereni kako će ugrabiti vrijedno pojačanje.

No, kako izvještava dnevnik Marca, Hernandez je šokirao Mourinha i upravu Uniteda kada je tu ponudu hladnokrvno odbio.

'Nastavljam s klubom svog života,' poručio je svima Lucas Hernandez i tako oduševio navijače Atletica, a njegov potez zaista je rijetkost u modernom nogometu.