ODLUKA UEFE

Zbog 'šore' s Englezima Srbima tek minimalna kazna

13.12.2012 u 18:38

Bionic
Reading

Iako se predsjednik Uefe Michel Platini prijetio Srbiji kako je čeka drakonska kazna zbog izgreda na utakmici U21 reprezentacije protiv Engleske, disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza nije bila nemilosrdna prema srpskom savezu

Na kvalifikacijskoj utakmici U21 reprezentacija Srbije i Engleske odigrane u Kruševcu dogodile su se nemile scene. Englezi su pobijedili pogotkom Wickhama u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, čime su potvrdili pobjedu 1:0 iz prvog susreta i izborili plasman na Europsko prvenstvo.

Naime, za vrijeme utakmice domaći gledatelji su nekoliko puta hukanjem provocirali tamnopute igrače 'Gordog Albiona', a nakon utakmice došlo je do tučnjave između pojedinih nogometaša obje reprezentacije jer su neki engleski reprezentativci gol slavili pokazivanjem srednjeg prsta.

Iako je predsjednik Uefe Michel Platini opasno zaprijetio Srbiji kako mogla doživjeti lošu sudbinu, disciplinska je komisija bila blagonaklona te je kaznila Srbiju s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, dok će Nogometni savez Srbije morati platiti 80 tisuća eura kazne.

To konkretno znači da će srpska U21 reprezentacija svoj sljedeći službeni ogled igrati bez gledatelja.


Osim tih kazni, disciplinska komisija Uefe je kaznila i jednog od trenera srpske reprezentacije Andreja Milutinovića s dvije godine suspenzije u kojem ne smije obavljati nogometne aktivnosti. Pomoćnik srpskog izbornika Predrag Katić također je suspendiran na dvije godine. Igrač Goran Caušić je kažnjen s četiri utakmice neigranja, Ognjen Mudrinski s tri, kao i Filip Malbašić, dok Nikola Ninković ne smije igrati dvije utakmice za reprezentaciju.

Uz srpske nogometaše, kažnjeni su i neki engleski, pa je tako Steven Caulker dobio kaznu od dvije utakmice suspenzije dok je Thomas Ince zaradio suspenziju od jedne utakmice.