UVODI SE VAR

Zbog pogrešaka u derbiju velika sudačka novost u HT Prvoj ligi već ovog proljeća!

19.02.2018 u 20:45

Bionic
Reading

Šef nogometnih sudaca Ante Kulišić potvrdio je kako će video snimka kao pomoć sucima tijekom utakmica HT Prve lige biti isprobana u nekim utakmicama već ovog proljeća...

Podsjetimo, ove nedjelje u derbiju Tihomir Pejin se nije proslavio. Napravio je nekoliko grubih pogrešaka, uključujući i previd igranja rukom Karla Letice izvan kaznenog prostora uoči pogotka Ohandze, a dosudio je i bizarni penal umjesto prekršaja Soudanija nad Lopezom.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U sudačkoj organizaciji nisu zadovoljni i sigurno je da Pejina nećemo duže vrijeme gledati kako sudi neki od derbija HT Prve lige, ali to nije sve. Naime, šef nogometnih sudaca potvrdio je kako će arbitri imati i pomoć video snimke već ovog proljeća na nekim utakmicama.

Dinamo - Hajduk 0:1 (22. kolo 2017./18., 18.2.), sažetak Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

'Već ovoga proljeća uvest ćemo prilagođeni VAR na terene u HT Prvoj ligi. Izabrat ćemo nekoliko utakmica i vidjeti što će nam to donijeti. Sve utakmice HT Prve lige ionako imaju izravni TV prijenos, odnosno reportažna kola odmah uz teren. U njih ćemo smjestiti jednog suca koji će biti u vezi sa sucima na terenu i reagirati što je brže moguće u spornim situacijama koje će jasno vidjeti putem TV snimke,' izjavio je Ante Kulušić za Šibenski pa zaključio:

'Dakle, tu pričamo isključivo o trošku jednog dodatnog suca, što je doista zanemariv iznos.'

Dakle, sudačka revolucija stiže i u Hrvatsku, prije nego što smo to očekivali. Nadajmo se da će to značiti u budućnosti i manje tema za raspravu nakon susreta, poput onih ih nedjeljnog derbija...