pirotehnika problem

Policija otkrila koliko je navijača privela za vrijeme i nakon derbija u Maksimiru

18.02.2018 u 20:45

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka objavila je kako je privela 34 osobe tijekom i nakon utakmice Dinama i Hajduka, ali nikog od njih zbog tučnjave...

Derbi kojeg je Hajduk pobijedio golom Ohandze obilježile su i snažne bakljade na tribinama, no PU zagrebačka otkriva u svom priopćenju da veći incidenti nisu zabilježeni.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Danas, 18. veljače od 15 do 16.45 sati na stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica između GNK Dinamo i HGK Hajduk na kojoj je bilo nazočno oko 13.000 posjetitelja. Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice u službene prostorije dovedene su 34 osobe, uglavnom zbog alkohola i pirotehnike, odnosno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Kako je ovaj sportski događaj proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika za osiguranje je bio angažiran veći broj policijskih službenika iz PU zagrebačke i drugih policijskih uprava te je poduzet niz mjera i radnji kako bi ovaj sportski događaj protekao u povoljnom sigurnosnom okružju.

Dinamo - Hajduk 0:1 (22. kolo 2017./18., 18.2.), sažetak Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

Među navijačkim skupinama nisu zabilježeni incidenti ni sukobi te zahvaljujemo posjetiteljima što su slijedili upute koje smo objavili uoči ove nogometne utakmice  i time pridonijeli da utakmica protekne u sportskom duhu,' stoji u priopćenju PU zagrebačke.