BIT ĆE TU JOŠ SVEGA

Zbog ovih izjava nastao je totalni kaos; odmah je uslijedio žestok odgovor koji se neće svidjeti nikome u Hrvatskoj

22.01.2019 u 20:48

Bionic
Reading

Ne stišava se buka oko utakmice Njemačke i Hrvatske poslije koje je domaćin SP-a osigurao plasman u polufinale, a naša reprezentacija ostala bez šanse da se uključi u borbu za odličje

Podsjećamo, hrvatski izbornik Lino Červar teško je podnio poraz te je žestoko govorio o danskim sucima koji su dijelili pravdu.

'Moram to reći javno i glasno. Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet. Oni i Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Mi smo zaslužili pobjedu. To treba javno reći bez da se itko uvrijedi da amateri suci odlučuju o našim sudbinama. To je nedopustivo,' govorio je hrvatski izbornik te dodao:

'Ne može ovakav njihov nasilnički nastup oduzeti nama pobjedu. Mi smo jučer loše igrali, a danas smo ih nadigrali. Ovo je nedopustivo. Mi građani Hrvatske moramo se boriti za dostojanstvo i ne dozvoliti da nas se krade javno. 'Moram čestitati igračima. Oni su herojski odigrali. Toliko smo se trudili da ispravimo onu zadnju utakmicu, a ovo danas bila je jasna krađa. Bez potrebe je bilo igrati kad znamo što će se dogoditi. Unaprijed se zna pobjednik. Ove suce treba po meni odmah eliminirati iz sudačke organizacije.'

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Danski mediji brzo su reagirali na takve izjave.

'Ljudi poput Line Červara štete rukometu. Izjave Hrvata nakon utakmice su 100 puta razornije za sport od jedne (možda) pogrešne procjene', poručio je danski novinar Dan Phillipsen.

'Rukomet se kao sport mora biti u stanju nositi s izjavama koje nose emocije a da ne bude uništen. S druge strane, Červar i Dominiković su oni koje treba uništiti. Moraju ih kazniti i čak bi se Rukometni savez Hrvatske trebao ograditi od njihovih izjava', napisao je Thomas Mielcke.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL