SLUČAJ KOVAČIĆ I DEMANTIJ

Zbog nezadovoljnog Hrvata oglasio se trener Reala; njegova izjava mnoge je iznenadila

07.08.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Nakon što je svjetskim medijima odjeknula vijest kako je hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odbio trenirati te kako odmah želi napustiti Real Madrid, očekivano se oglasio i trener Julen Lopetegui

Već neko vrijeme se po medijima piše kako Mateo Kovačić želi otići u klub u kojem će više igrati, ali problem mu stvara odštetni zahtjev od čak 90 milijuna eura.

Zbog toga je navodno Kovačić u tzv. štrajku o čemu je prva izvijestila visokotiražna Marca:

'Izjavio je da nema namjeru trenirati dok se ne riješi njegova nogometna budućnost. Igrač je stigao u trening centar Valdebebas i nakon razgovora s ljudima iz kluba odlučio da se ne priključi treningu', prenosi Marca.

>> Inter ponudio Luki Modriću strašan iznos, ali u milijunskom ugovoru postoji jedna caka - Kina

Naravno, španjolski novinari pokušali su doći do informacije i otkriti što se točno događa. Pokušali su doći do izjave hoće li Real prodati Kovačića i je li Hrvat zaista u štrajku:

'Nemam nikakve informacije da Kovačić štrajka, ne znam za nikakav zahtjev da propušta treninge. Trenirao je normalno, Mateo je uzoran igrač i jako mi se sviđa to', rekao Lopetegui čime je mnoge zbunio, a neke ostavio u čudu jer već dva dana se samo govori o Kovačiću i navodnom odbijaju treniranja.

Dodajmo tome kako su se iz Reala službeno oglasili na Twitteru fotografijom s treninga na kojoj se vidi kako je Kovačić trenirao. Dakle, vijest je demantirana.

Osim Kovačića, koji navodno želi otići, poznata je informacija kako talijanski Inter želi Luku Modrića. No, hrvatski kapetan još se nije službeno oglasio o tom potencijalnom transferu.

Na pitanje Lopetegui je li svjestan kako u momčadi ima igrače koji žele napustiti Real, poput Modrića i Kovačića, kratko je rekao:

'Njih dvojica su maksimalno odgovorni prema radu i klubu. Obojica su sretni što su u Real Madridu', mirnim glasom kazao je bivši španjolski izbornik.

No, svim novinarima koji godinama prate Real jasno je kako se nešto događa o kako će se ova tzv. sapunica odužiti. Barem do kraja kolovoza…

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia