TO JE FAIR PLAY

Zbog moralnosti namjerno promašili penal!

14.02.2012 u 10:54

Bionic
Reading

Nažalost, sve rjeđe se na sportskim borilištima mogu vidjeti neke osnove moralnog ponašanja. Zbog pobjede, bodova, trofeja ne preza se ni pred čim. Zato je prekrasno vidjeti da moralnost, ma koliko rijetka bila, još nije umrla na sportskim borilištima

Mediji su svakog dana puni priča o namještanju, simuliranju i sve to samo da bi se došlo do pobjede u nekom sportu. No ovoga puta priča je drukčija. Naime, prošlog vikenda u Meksiku na prvenstvenoj utakmici U20 momčadi Estudaiantesa i Pachuche mogao se vidjeti jedan nevjerojatni događaj. Naime, pri vodstvu Pachuche 3:0 u 87. minuti igrač Estudiantesa Adrian Dominguez se odjednom srušio zbog čega je sudac svirao prekršaj.

Igrači Pachuche su stali, a Sergio Teran je nastavio s igrom te je srušen u kaznenom prostoru Pachuche zbog čega je sudac svirao jedanaesterac za Estudiantes.

Budući da je ispalo da je Estudiantesov igrač Dominguez pao bez razloga, zbog čega su kasnije i igrači Estudiantesa i zaradili jedanaesterac, njihov trener Mauricio Gallego bio je toliko ljutit zbog nesportskog poteza svojih igrača da je naredio Gustavu Mendezu da namjerno promaši jedanaesterac što je ovaj i učinio.