Međunarodni turnir za tenisače u kolicima

Završio sedmi Sirius Open

Otvorenje Sirius Open 2016

Otvorenje Sirius Open 2016

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sirius Open

Međunarodni turnir tenisača u kolicima privukao puno znatiželjnika

Završio je Sirius Open, međunarodni turnir za tenisače u kolicima, koji se već sedmu godinu održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji Teniskog kluba Sirius.

Priliku za naslov ove je godine tražilo ukupno 35 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, a Hrvatsku je predstavljalo ukupno osam natjecatelja. Prošlogodišnje naslove pobjednika i ove godine su obranili Steffen Somerfeld iz Njemačke u muškoj te Austrijanka Margrit Fink u ženskoj kategoriji. Alexandru Craciun iz Rumunjske odnio je pobjedu u kategoriji kvadriplegičara.

'Jako sam sretna zbog pobjede! Ovo mi je druga pobjeda na ovom odličnom turniru, koji me svaki put oduševi organizacijom i sjajnom ekipom volontera. Nadam se da ću doći i sljedeće godine. Sada slijedi Austrian Open u Berlinu', izjavila je pobjednica Margrit Fink.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sirius Open


Sirius Open i ove je godine dokazao da se Zagreb zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh, a igrači su prepoznali trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini.

Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen jednim od tri najbolja turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju', otkrio je direktor turnira Bojan Kovač.

Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta te pomogao u promicanju tenisa u kolicima hrvatskoj javnosti. Ideja turnira, osim želje za sportskim uspjehom svim igračima, je potaknuti osobe s invaliditetom da se počnu baviti sportom, bilo rekreacijski ili natjecateljski.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sirius Open


Sirius Open dio je UNIQLO Wheelchair Tennis Toura, a ima iznimnu čast predstavljati Hrvatsku kao jedan od 160 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Na svjetsku kartu tenisa u kolicima, turnir se smjestio još 2010. Od tada je prošao nekoliko promjena imena i ranga natjecanja, ali se zahvaljujući ambicioznom organizacijskom timu pozicionirao kao mjesto kojemu se rado vraćaju, kako domaći, tako i strani tenisači.

Više informacija o turniru možete saznati na internetskoj stranici i facebook-stranici Sirius Open

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!