Sirius Open 2023.

Sve spremno za međunarodno natjecanje osoba s invaliditetom; stigli natjecatelji iz 13 zemalja

02.06.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Sve je spremno za 13. izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirus Open koje se održava od 1.6. do 4.6. na teniskom centru Maksimir u Zagrebu

Turnir je i ove godine okupio sudionike iz cijelog svijeta; na natjecanje je stiglo oko 30 natjecatelja iz 13 zemalja. Na listi natjecatelja nalaze se tenisači iz brojnih europskih država, ali i iz Tajlanda, Kolumbije i Japana.

„Drago nam je što možemo najaviti još jedno izdanje teniskog turnira Sirius Open za osobe s invaliditetom. Ovaj turnir, koji već dugi niz godina organiziramo, ističe se kao najdugovječniji teniski događaj ove vrste u Hrvatskoj. Ponosni smo na sudjelovanje natjecatelja iz cijelog svijeta u svim kategorijama koje su dostupne za tenisače u kolicima. Svi ljubitelji sporta su dobrodošli na Ravnice kako bi podržali natjecatelje i uživali u tenisu“, rekao je Bojan Kovač, direktor turnira Sirius Open.

Prošle godine pobjedu na turniru odnio je Austrijanac Nico Langmann koji je rezultatom 6:1, 6:4 pobijedio Talijana Lucu Arcu. U ženskoj kategoriji slavila je Marianna Lauro iz Italije. Uz glavnu mušku i žensku kategoriju natjecanja su se održavala u kategoriji quadova, kao i u kategoriji juniora.

Sirius Open predstavlja važan dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske teniske turnire za osobe s invaliditetom diljem svijeta. Kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 zemalja, Sirius Open ponosno predstavlja Hrvatsku na globalnoj razini. Osim poticajući sportsku izvrsnost, turnir još od 2009. godine promovira tenis u kolicima unutar hrvatske javnosti i šire. Kroz kontinuirane napore, Sirius Open podiže svijest o ovom iznimno atraktivnom i inspirativnom sportu te njegovom važnom utjecaju na zajednicu.