KOBNE GREŠKE

Završen tjedan iz snova mlade Hrvatice

01.06.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu Roland Garrosa. Posljednja koja je ostala u turniru bila je Ajla Tomljanović, no nju je u četvrtom kolu zaustavila Carla Suarez Navarro...

Španjolka Carla Suarez Navarro po drugi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa. Dosad je jednom došla do osam najboljih i to u svom premijernom nastupu 2008. godine kada ju je svladala Jelena Janković, a na putu do tog četvrtfinala upisala pobjede protiv, između ostalih, Amelie Mauresmo i Flavije Pennette.

Ove godine Suarez Navarro je kao favorit ušla u dvoboj osmine finala protiv Ajle Tomljanović i taj status potvrdila je pobjedom 6-3, 6-3 za sat i 15 minuta provedenih na terenu.

Tomljanović je prvi set izgubila bez da je kreirala ijednu priliku za break, a s druge strane Suarez Navarro je dvaput oduzimala servis hrvatskoj tenisačici. Dogodilo se to prvi put već na početku meča kod 1-1, a drugi je stigao za potvrdu osvajanja prvog seta sa 6-3.

U drugi set Tomljanović je ušla bolje i odmah oduzela servis Španjolki, međutim odmah nakon toga gubi svoja dva servis gema i vraća se u rezultatski zaostatak.

Na servisu za meč Suarez Navarro spasila je dvije break-lopte i na kraju realizirala drugu meč-loptu za ulazak u četvrtfinale i dvoboj protiv kanadske teniske nade Eugenie Bouchard koja je ranije u nedjelju lakoćom svladala Angelique Kerber (6-1, 6-2).

Tomljanović je u ovom dvoboju osvojila više poena na reternu (24-23), imala je više winnera (15-11), međutim i deset neprisiljenih pogrešaka više (25-16).


'Razočarana sam zbog ovog poraza, voljela bih da sam bolje odigrala taj meč', izjavila je 21-godišnja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nakon što ju je Španjolka Carla Suarez Navarro svladala u osmini finala Roland Garrosa 6-3, 6-3.

Zagrepčanka je i ovom prilikom pokazala svoj potencijal, ali je previše griješila. Napravila je 25 neforsiranih pogrešaka, devet više od svoje suparnice.

'Izuzev ovog meča, jasno da s ovog turnira nosim puno više pozitivnih nego negativnih uspomena. Pokazala sam da mogu igrati dobar tenis i nositi se s najboljim igračicama na Touru', dodala je Ajla Tomljanović.

Carla Suarez Navarro je opravdala ulogu favorita i ostvarila 17. pobjedu ove sezone na zemlji, uz samo tri poraza.

'Bilo mi je teško reternirati Ajline servise. Bez obzira što sam joj nekoliko puta oduzela servis, nisam se osjećala ugodno u tom segmentu igre. Početak drugog seta je uvijek važan period meča. Loše sam ga otvorila, napravila sam previše pogrešaka i izgubila servis, ali sam nakon toga uspjela pronaći zadovoljavajuću igru koja mi je trebala', komentirala je španjolska tenisačica, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanke Eugenie Bouchard.