Ruši sve rekorde

Zastrašujući podatak o Luki Dončiću koji u prvi tren izgleda – nestvarno; upisao se u povijest NBA-a i prvi je koji je ovo uspio!

09.05.2022 u 10:42

Bionic
Reading

U novoj pobjedi Dallas Mavericksa Phoenix Sunsa, u borbi za plasman u finale Zapadne konferencije, Slovenac Luka Dončić opet se upisao u povijesne knjige

Nakon dva poraza u Phoenixu, u sljedeće dvije utakmice Dallas je kod kuće – predvođen Lukom Dončićem - nadigrao prošlogodišnje finaliste NBA lige.

Imao je Dončić – koji je u novoj pobjedi ostvario učinak od 26 koševa, 11 asistencija i sedam skokova - i veliku pomoć suigrača.

No analitičari NBA-a ubrzo su objavili vijest da se 23-godišnji Dončić upisao u povijesne knjige kao prvi igrač koji je u 75 godina najjače lige na svijetu, konkretno u prvih 20 play-off utakmica, ostvario učinak od minimalno 650+ koševa, zatim 150+ skokova i 150+ asistencija.

Prije njega, u prvih 20 play-off utakmica u NBA-u, rekord je držao legendarni Oscar Robinson s učinkom od 616 koševa, 231 skokova i 190 asistencija. Taj zastrašujući podatak o Dončiću - koji u prvi tren izgleda nestvarno - dovoljno govori koliko je dominantan, ali on je sve podredio tome da prođu Phoenix i puno puta je naglasio da se ne zamara rekordima. A svojim igrama i suigrače čini boljima…

Primjerice, u zadnjoj utakmici dobio je veliku pomoć suigrača koji su sjajno gađali trice (ukupno 20-44!). Oduševio je Dorian Finney-Smith s 24 koša uz šut za tricu 8-12. Podatak da je Dončić osam od svojih 11 asistencija upisao kao dodavanje za tricu sve govori.

'Luka mi je rekao, kada sam ubacio petu tricu, da bih mogao ubaciti još koju. A kada ti Luka tako nešto kaže, onda shvatiš da moraš još koju ubaciti', rekao je nakon utakmice Finney-Smith, zamalo oborivši klupski rekord Jasona Terryja koji je ubacio devet trica.