FIFA_SP_2018.svg

ŠTO VI MISLITE

[Anketa] Zaslužuje li Nikola Kalinić medalju? Evo tko će o tome donijeti konačnu odluku!

Bionic
Reading

Hrvatska igra finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske (17 sati), a naši reprezetativci imaju zajamčeno najmanje srebrne medalje

Pred Dalićevim vitezovima je utakmica svih utakmica, a na terenu i na klupi Hrvatska ima 22 igrača. Jednog manje od svake reprezentacije, jer je poslije utakmice prvog kola u skupini izbornik poslao 'nespremnog' Nikolu Kalinića doma.

Nitko ne može znati kako se u ovim trenucima osjeća hrvatski napadač, jer je reprezentacija napravila povijesni rezultat u Rusiji, ali Nikola Kalinić postao je aktualna tema i netom prije dvoboja s Francuzima.

Naime, sada se postavlja pitanje ima li i on pravo na medalju kao dio reprezentacije i igrač bez kojeg Hrvatska možda ne bi ni vidjela SP, jer on je u kvalifikacijama zabio za pobjedu protiv Ukrajine, a onda zabio i asistirao u rušenju Grčke na Maksimiru u dodatnim kvalifikacijama.

Prema pisanju ESPN-a, Hrvatska još nije odlučila hoće li Kalinić dobiti medalju.

'Vidjet ćemo, igrači će odlučiti', rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak za ESPN Brazil.

O sličnoj temi pisao je i tportal, nas je zanimalo ima li Nikola Kalinić pravo na premije koje će dobititi igrači na osnovu plasmana na SP-u, a i mi smo dobili sličan odgovor.

'To je stvar dogovora igrača. Savez se ne petlja kako će oni podijeliti nagradu među sobom. Također, u tu priču sigurno će biti uključeni igrači koji su sudjelovali u kvalifikacijama, jer se i za plasman na SP dobio dio novca', poručili su tada za tportal iz HNS-a.

  • +38
Brojni navijači otišli u Moskvu bodriti Vatrene u finalu protiv Francuza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal