svi u čudu

Zasitio se nogometa? Otkazao bogati ugovor u Kini i mijenja karijeru

30.11.2017 u 06:39

Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener Andre Villas-Boas, koji je tijekom karijere vodio Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur i Zenit iz Sankt Peterburga te do ove srijede i SIPG iz Šangaja, nastupit će na Reliju Dakar koji će se voziti od 6. do 20. siječnja sljedeće godine sa startom u Limi i ciljem u Cordobi

Villas-Boas u nogometnom svijetu pojavio se kao trener Porta s kojim je osvojio Europsku ligu prije šest godina, a nakon toga je preuzeo kormilo Chelseaja. Portugalac se na klupi 'plavaca' nije dugo zadržao, na Stamford Bridgeu dobio je otkaz, no nije bio dugo bez posla jer je vrlo brzo stigla ponuda Tottenhama.

Nakon rada u Engleskoj ovaj portugalski stručnjak odlučio se okušati u dalekoj Kini. Dobio je bogat ugovor u Shangai SIPG-u, s kojim nije napravio zapažene rezultate. Villas-Boas u srijedu je dao otkaz, ali i otkrio da se okreće potpuno drugoj karijeri.

Naime odlučio je napustiti (op.a. barem privremeno) trenerski posao jer želi sudjelovati na Reliju Dakar sljedeće godine. Navodno će ovaj 40-godišnjak biti iza volana Toyote Hilux u kategoriji automobila, a njegov partner bit će Ruben Faria.

  • +3
Reli Dakar 2014. Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Franck Fife, Jean-Paul Pelissier

Organizatori su naveli kako je prvotna Villas-Boasova namjera bila natjecati se u konkurenciji motociklista, ali nakon razgovora s drugim vozačima ipak je odustao od te ideje.

Reli Dakar počinje 6. siječnja, a ulazak u cilj, odnosno njegov kraj predviđen je 20. siječnja. Vozit će se kroz Argentinu, Boliviju i Peru.