novi rekorder

Ludost ili...? 12-godišnjak postao najmlađi sudac u Italiji

21.11.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Jedna od jako važnih uloga na nogometnom terenu pripada i sucu. No, kada se među 'velikim dečkima' pojavi 12-godišnjak, onda se svi pitaju - kako će im se nametnuti kao autoritet

Zanimljiva priča stiže iz Italije, jer nogomet na 'Čizmi' dobio je novog rekordera. Odnosno najmlađeg suca u bogatoj povijesti. To je Damiano Bellini iz Formigine kraj Modene, kojem je tek dvanaest godina, uistinu mu se ostvaruje dječački san. Prvo je sudio utakmice migranata u jednoj župi i objašnjavao je za Corriere della Sera, a prenosi Novi list:

'Trebao im je samo netko tko poznaje pravila a ja sam ih poznavao. Kada odrastem želim biti sudac. Prvo sam htio biti golman, ali kada sam upoznao one momke shvatio sam da ih želim naučiti pravilima. Rekao sam da me puste da im sudim, uvjerio sam ih, prihvatili su me. Inače, proučio sam priručnik o pravilima sa 500 stranica. Išao sam potom uvečer poslije škole na tečaj kako bih se spremio za sudački ispit'.

Nakon marljivog učenja dočekao je i sudački debi vodeći utakmicu tamošnjih Pulcina. Bilo je i šaljivo na tom debiju. Iz publike mu je netko viknuo sudac 'cornuto' (rogonja).

'Rekao sam mu da nemam djevojku, a on je vjerojatno ima, pa je i veća mogućnost da on bude rogonja', kazao je ijeli tazgovor pogledajte OVDJE.