BEZ IMPERATIVA

'Žapci' bez straha dočekuju najskuplju momčad

14.02.2011 u 15:05

Bionic
Reading

Derbi utakmica vaterpolske Eurolige odigrat će se u srijedu, 16. veljače u 18,30 sati kada će se u susretu 1. kola A četvrtfinalne skupine sastati Mladost i Pro Recco

'Imamo veliko strahopoštovanje prema najskupljoj momčadi na svijetu, ali to je za nas i najlakša utakmica u kojoj nam pobjeda osigurava prolaz dalje, a poraz ne bi puno umanjio naše ambicije da se plasiramo među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta', kazao je danas na konferenciji za novinare trener Mladosti Emil Nikolić.

Po njegovim riječima Pro Reco ima dvije podjednako jake sedmorke što im omogućava da tijekom utakmice drže visok ritam igre.

'Mi moramo umrtviti igru i onda imamo šansu, ali važno je da su nam svi igrači zdravi i da svi pruže svoj maksimum, jer ovo im je jedinstvena prigoda da se na najljepši način pokažu vaterpolskom svijetu', napomenuo je Nikolić.

Najbolji vaterpolista svijeta Vanja Udovičić, koji je igrao za Pro Recco, smatra da veće motivacije za igrače nema. "Mladost ni pred kim ne smije spuštati glavu i moramo napraviti nastaviti niz nepobjedivosti na našem bazenu. Osim toga ja ne mislim da je Pro Recco reprezentacija svijeta, jer u njoj nema mojih suigrača Muslima i Pavića", rekao je Udovičić i naglasio da svakom igraču treba biti čast nastupiti na takvoj utakmici, a po njegovom mišljenju Pro Recco još ove sezone i nije "odigrao tešku utakmicu".

Jedan od glavnih aduta u zagrebačkoj momčadi Petar Muslim smatra da je Pro Recco jedina vaterpolska momčad na svijetu koja može reći da je favorit na Savi.

'Kada u momčadi imate vratara Tempestija, pa sjajnog Kassasa, ljevake Benedeka i Madarasa, centra Zlokovića, pa Ivovića, Filipovića, Feluga, Perronea, Moline do našeg Burića onda imate puno argumenata za tvrdnju da ste favorit u svakoj utakmici', kazao je Muslim.

Igrači i trener nadaju se da će bazen na Savi biti pun i da će navijači pomoći 'žapcima' u utakmici koja u mnogome može utjecati na njihovu ukupnu ocjenu ove sezone.