POBJEDNIČKA SVLAČIONICA

Zanimljive reakcije Hajdukovih junaka s Rujevice, a možda najupečatljiviju izjavu ponudio je strijelac: Možemo pobijediti svakoga...

28.02.2021 u 11:24

Bionic
Reading

U derbiju 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige, na Rujevici je Hajduk svladao Rijeku 1:0, a svoj komentar poslije susreta dali su najbolji pojedinci u redovima pobjedničke momčadi

Vratar Hajduka Lovre Kalinić sjajnom je intervencijom u posljednjim sekundama susreta sačuvao Bijelima sva tri boda tako što je obranio penal Franku Andrijaševiću, a hajdukovci su ponovno nakon 20 dana kao pobjednici izašli s Rujevice u novom Jadranskom derbiju. Tijekom cijelog dvoboja čuvar mreže Bijelih svojim sjajnim reakcijama davao mirnoću i sigurnost momčadi.

'Najvažnije je da je momčad dobro reagirala nakon ove situacije s koronavirusom. Stvorili smo puno više i konkretnije šanse i zasluženo smo pobijedili. Mlada smo momčad, bit će oscilacija u igri i to je sve normalno. Svaku utakmicu idemo dati svoj maksimum, nećemo poletjeti nakon ovih pobjeda. Ovo nam mora postati rutina', rekao je Hajdukov kapetan nakon susreta, a prenosi hajduk.hr.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Marko Livaja upisao je sjajan povratnički debi u Hajdukovom dresu. Prometnuo se u jednog od glavnih aktera pobjede Bijelih u Jadranskom derbiju upisavši fantastičnu asistenciju za pobjednički pogodak kojeg je postigao Umut Nayir.

'Sretan sam što su momci pokazali puno dobrih stvari na terenu, stvorili smo nekoliko dobrih šansi. Zahvalio bih se treneru i suigračima na ovome što su prikazali nakon problema s koronavirusom. Ovako odigrati utakmicu nakon svega toga protiv suparnika koji je dobar, to nam daje motiv za dalje. Sada imamo bitnu utakmicu u Kupu, znamo koji su naši ciljevi tako da moramo ovo što prije zaboraviti i krenuti u druge pobjede', istaknuo je Livaja za službeni portal kluba.

  • +15
Rijeka - Hajduk, 23. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Tri puta Umut Nayir zatresao je mrežu Rijeke u Jadranskom derbija, dva puta pogodak mu je poništen, ali treći put zabio je za pobjedu nakon sjajne asistencije Marka Livaje. Drugi put u dva tjedna Hajduk je svladao Rijeku na Rujevici, a Umut je u obje utakmice odigrao vrlo važnu ulogu u Hajdukovoj momčadi.

'Postigli smo pogodak za pobjedu i to je na kraju najvažnije. Sretan sam što pripadam ovoj momčadi. Kao što znate, zbog koronavirusa većina mojih suigrača desetak je dana trenirala samo kod kuće. Tek u ponedjeljak smo se okupili i nakon tri ili četiri zajednička treninga pokazali pravu reakciju i momčadski duh. Ako to ponovimo možemo pobijediti svakoga', kazao je strijelac pobjedničkog pogodaka nakon utakmice na Rujevici.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.