toma bašić bliži napoliju?

Zagrepčanin koji je potpunu afirmaciju doživio u dresu Hajduka i splitskom klubu donio milijune, na meti je dva velika europska kluba

09.06.2021 u 08:06

Bionic
Reading

Povremeni hrvatski reprezentativac, Toma Bašić, centralni vezni Bordeauxa, po svemu sudeći napustiti će ovaj francuski klub, u kojem je od kolovoza 2018. godine

Nakon izvanredne sezone u Bordeauxu, Toma Bašić privukao je pažnju nekoliko klubova u europskom nogometu. Osim Benfice, Napoli je zanimanje pokazao i za 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka, a prema tvrdnjama s Čizme, taj posao je navodno i dogovoren.

Naime, Bašićev menadžer Adrian Aliaj, tako je potvrdio poznatom talijanskom novinaru Gianluci Di Marziju kako klub iz Napulja ima prednost u pregovorima.

'Istina je da postoje neke ponude, ali Serie A na vrhu je Tominih prioriteta', rekao je Aliaj Di Marziju.

Međutim, u zadnjih 48 sati, primili smo nekoliko upita portugalskih kolega znamo li nešto o dolasku Bašića u Benficu. Jer i ovaj se veliki lisabonski klub uključio u utrku za rođenim Zagrepčaninom, koji je nogomet počeo igrati u Dubravi, potom preselio među Pjesnike iz Kranjčevićeve, boravio na posudbi u Rudešu, da bi potpunu afirmaciju doživio u Hajduku, u čijem je dresu igrao od 2015. do 2018. godine.

U ljeto kada je Hrvatska oduševljavala na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Bašić je napravio jedan od najvećih transfera u povijesti splitskog kluba, preselivši u Bordeaux za 3,5 milijuna eura.

Bašić je za Žirondince odigrao 79 utakmica i postigao devet golova te upisao četiri asistencije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube