ČUDESNI ZLATKO HORVAT

Zagreb slomio Nijemce željenom razlikom

28.11.2010 u 19:05

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u šestom kolu Lige prvaka u Areni su pobijedili Flensburg 31:26 (14:12). Bio je to treći trijumf hrvatskog prvaka u natjecanju uz dva remija kojim su zadržali realne šanse za drugo mjesto u skupini

Zagrebaši su protiv moćnog Flensburga nedavno izgubili tri razlike, pa su priželjkivali veću pobjedu kako bi u slučaju istog broja bodova kao i Nijemci bili ispred njih u skupini, a odmah do neprikosnovenog Ciudad Reala. Dečki Nenada Kljajića to su i ostvarili.

U uvodnim minutama igralo se gol za gol, ali uz preciznog s crte Gala, razigranog Balića te sa sedam metara sigurnog Špilera Zagreb je u 15. minuti imao odličnih 8:4. Ni isključenja nisu omela hrvatskog prvaka u održavanju prednosti, no ona se do poluvremena prepolovila, pa je Kljajićeva momčad na odmor otišla s 14:12.

Zato je u nastavku uslijedilo ludih deset minuta Zagreba koje je predvodio nevjerojatni Horvat. On je u tim trenucima uz stopostotni učinak utrpao šest golova za 22:14, a mora se spomenuti i na vratima jako dobrog Škofa. Nešto kasnije Balić je odveo hrvatskog predstavnika i na devet razlike te je ta prednost bila sve do ulaska u zadnjih deset minuta.

Tada je uslijedila kriza, Nijemci su se približili na 28:22 i stalno prijetili. No, Zagreb je izdržao i došao do zasluženog slavlja 31:26.

Horvat je za pobjednika zabio deset golova iz deset pokušaja, Špiler i Gal su dodali po pet, a Balić četiri uz nekoliko briljantnih asistencija. Škof je sakupio 13 obrana.

'Tako je ispalo da se meni otvorilo. Nisu se dobro vraćali u obrani i mi smo sve kažnjavali. Odlično je bilo,' rekao je Zlatko Horvat.

Na ljestvici vodi Ciudad s 11 bodova, Flensburg i Zagreb imaju po osam, St. Peterburg i Constanta po 4, a Bosna 1.