LÖWEN IDE DALJE

Zagreb se remijem oprostio od Europe

01.04.2011 u 00:05

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba i Löwena odigrali su neriješeno 27:27 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. S obzirom da je njemački predstavnik slavio u prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni, Zagreb se oprostio od najelitnijeg rukometnog natjecanja

Momčad Zagreba otputovala je u Njemačku na uzvratni ogled s Löwenom nakon što je u svojoj Areni poražena 31:28. S obzirom da su i ozljede osakatile Obrvanovu momčad, prolazak u četvrtfinale Lige prvaka bio je gotovo nemoguća misija.

Löwen je prošao u četvrtfinale rukometne Lige prvaka nakon što je sa Zagrebom u uzvratu remizirao 27:27 (11.9), no hrvatski prvak je u uzvratnoj utakmici skupo prodao kožu. Domaćini niti u prvom niti u drugom poluvremenu nisu odigrali nešto spektakularno, no i takvom igrom držali su cijelo vrijeme prednost od gola ili dva.

Povremeno su zagrebaši uspjeli priprijetiti, no nikako nisu mogli doći u vodstvo. Löwen je rutinski držao vodstvo te se na odmor otišlo s njihovom prednosti 11:9.

Nastavak je donio presliku igre iz prvog dijela. Iako je Šego briljirao na golu Zagreba, pa su nekoliko puta bili rezultatski izjednačeni s domaćinom, nisu uspjeli prelomiti utakmicu na svoju stranu. Prvenstveno Stefansson te Tkaczyk držali su Löwen i upravo je taj dvojac bio nerješiva enigma za Zagreb.

No četiri minute prije kraja Zagreb je preko Balića poveo sa 24:23 te je počela tinjati nada u čudo, ali nažalost prvo je Stefansson izjednačio, pa je onda Balić krivo dodao, nakon čega je Löwen postigao novi pogodak i tu je bio kraj nadanjima. Te posljednje četiri minute igralo se gol za gol, a Marino Marić je nekoliko sekundi prije kraja susreta postigao gol za konačnih 27:27. Tako se Zagreb i drugi put u posljednje dvije godine od Lige prvaka oprostio u osmini finala.

Kod Löwena najviše golova postigli su Uwe Gensheimmer (devet) te Gregorsz Tkaczyk (sedam). Kod Zagreba su odličan nastup imali vratar Marin Šego (16 obrana) i David Špiler s devet pogodaka, Marino Marić je postigao pet, a Marko Kopljar četiri zgoditka.