UZBUDLJIVO U SKOPLJU

Zagreb nakon dramatičnih produžetaka osvojio SEHA ligu!

14.04.2013 u 21:05

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba osvojili su SEHA ligu nakon što su u finalnom dvoboju u Skoplju pobijedili Vardara rezultatom 25:24

Nakon što su u polufinalu svladali najbolju momčad ligaškog dijela natjecanja, bjeloruski Meškov, igrači CO Zagreba su u finalu nadigrali i branitelja naslova, Vardar Pro.

Dvoboj je protekao u izuzetno izjednačenoj igri, najveća prednost koju je neki sastav uspio ostvariti bila je tri razlike, a do nje su domaći stigli u samom otvaranju (3-0). Prvi gol Zagreb je postigao nakon točno šest minuta igre, odlično je pucao Luka Stepančić. Taj je gol opustio vanjskog pucača Zagreba koji je do kraja prvog dijela postigao pet golova, te je bio najzaslužniji što je hrvatski prvak u 21. minuti poveo 9-7. Ipak, u završnici prvog dijela makedonski sastav je s četiri gola zaredom preuzeo kontrolu rezultata, ali je na odmor otišao s minimalnom prednosti.

U drugom poluvremenu Zagreb je na krilima Davida Špilera i Jerka Matulića držao minimalnu prednost, a u 57. je minuti naš sastav prvi put poveo s dva razlike (21-19). Nažalost, tada su počeli čuvati rezultat, više nisu bili konkretni u napadu, a domaći su to iskoristili i s dva gola odveli susret u produžetak. Gol za 21-21 pstigao je Nemanja Pribak u posljednjoj sekundi susreta.

U produžecima je Zagreb, nakon što je Vardar s igračem više poveo 22-21, odigrao sjajno. S tri gola do kraja prvih pet pet minuta (Matulić, Stepančić, Špiler) naš je prvak poveo sa 24-22, a niz je golom u prvom napadu drugog produžetka produžio Mihić za najveću prednost Zagreba od 25-22. No, Pribak i Abutović su uspjeli vratiti neizvjesnost, a nakon što je Matulić promašio sedmerac, Makedonci su imali priliku poravnati, ali u posljednjoj je minuti Filip Ivić zaustavio dva udarca Pribaka za slavlje svoje momčadi.

Treće mjesto osvojio je Metalurg iz Skoplja koji je bio bolji od Meškova sa 26-21.