SUDAR U KRANJČEVIĆEVOJ

Zagreb je otkriće lige, ali Čačićev Slaven jako je opasan!

08.02.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Nogometaši Zagreba u 20. kolu MAXtv Prve lige traže nastavak dobrih rezultata u Kranjčevićevoj protiv Slavena, no otkad je Koprivničane preuzeo Ante Čačić, nitko ne može računati na sigurnu pobjedu...

Zagreb je bio vjerojatno najugodnije iznenađenje prvog dijela sezone. Novi prvoligaš na čiju klubu je sjeo kontroverzni predsjednik Medić nije u javnosti kotirao najbolje. Međutim peto mjesto potvrda je kako u Kranjčevićevoj stanuje dobra i perspektivna ekipa od koje Medić izvlači ono najbolje.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'I danas ćemo igrati otvoreno i beskompromisno jer drukčije ne znamo i ne možemo,' rekao je Medić koji cijelu sezonu forsira sustav 4-3-3.

Njegova momčad teži kombinatorici pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ovi vremenski uvjeti utjecati na to. Svakako je za njih bolje da se zamijenilo domaćinstvo te da se igra u Zagrebu. Travnjak je očišćen, navodno bi trebao izdržati.

Nedostaje mu samo važni stoper Kolinger kojeg će zamijeniti Kovačić.

'Problemi iz polusezone su iza nas. Imamo samo jedan izostanak, što je korak naprijed u odnosu na jesen. Napredovali smo u svim segmentima i elementima,' dodao je Medić.

Bilo je tijekom zime govora o mogućim transferima nositelja igre, međutim od toga nije bilo ništa. Nikakvih ulaznih ili izlaznih transfera vrijednih naglašavanja nije bilo.

Slaven Belupo je dugo bio na dnu prvoligaške karavane, no dolaskom trenera Čačića stvari su se bitno promijenile. U pet kola je osvojeno 10 bodova, a poraženi su samo od Dinama. Odmakli su s dna pa sad čak razmišljaju o napadu na četvrto ili peto mjesto.

'Ulazimo u drugi dio natjecanja i to u vremenskim uvjetima koje nismo očekivali. No, iz toga se ne može i moramo se s time pomiriti. Nažalost, nismo imali previše vremena za temeljitije pripreme, kao ni za dovoljan broj prijateljskih utakmica od kojih smo odigrali sve tri. Ipak mislim da smo se dobro pripremili i da ćemo u drugi dio sezone krenuti sa snažnijim sastavom nego što smo ga imali jesenas. Nedostajat će nam ozlijeđeni Cesarec, ali dobili smo dva igrača koji su se potpuno oporavili, Parlova i Gregurinu. Imamo kvalitetu i to ćemo pokazati. I sa Zagrebom u gostima idemo na pobjedu,' rekao je između ostalog Čačić, dok je igrač Mateas Delić dodao:

'Radili smo odlično i dobro smo se pripremili za ono što nas ovog proljeća očekuje. Zagreb je dobra momčad što se vidi iz njihovog plasmana, ali vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata. U Kranjčevićevu idemo dati sve od sebe i pokazati da nam je mjesto u prvoj, a ne u drugoj polovici ljestvice.'

Njihov kadar je doživio stanovite promjene, branič Melnjak je otišao u Lokeren dok je s napadaćem Novinićem raskinut ugovor. Došli su pak mladi branič Peričić (prošao školu Hajduka), kao i napadač Mihaljević (bio junior Dinama, posljednje igrao za Široki Brijeg). Ne treba očekivati od njih dvojice da budu prevage, za sada su ipak samo zaoštrili konkurenciju.