LIGA PRVAKA

Zagreb i Kiel remizirali u Domu sportova

29.03.2009 u 19:12

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba su u Domu sportova u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka odigrali neodlučeno protiv njemačkog Kiela 28:28 (13:12)

Nažalost, s pravom su čelnici Zagreba prije ždrijeba četvrtfinala najmanje priželjkivali Kiel. Njemački se sastav u Ledenoj dvorani pokazao kao izuzetno jak i Zagrebu će biti jako teško u uzvratu.

Već u uvodnim minutama gosti predvođeni Karabatićem došli su do prednosti 3:1, no zatim Zagreb uraganskom igrom na krilima Vorija radi seriju od 6:0 i dolazi u prednost 7:3. Zagrebovu seriju tada je prekinuo Ahml, a njegov je pogodak bila i najava da se Kiel nakon uvodnog nokauta vraća u igru. Polako i strpljivo gosti su stizali prednost Zagreba te se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom hrvatskog prvaka od 13:12.

U drugom poluvremenu gosti su pojačali ritam, dok su Zagrebu nasušno falili golovi Kire Lazarova koji u prvom poluvremenu nije postigao nijedan pogodak, a na to su se nadovezale greške kojih u ovakvim utakmicama ne smije biti.

Golom Kravtičnika u 33. minuti Kiel je prvi put nakon uvodnog dijela došao u vodstvo, u kojem je proveo veći dio drugog dijela. Zagreb je u tim trenucima živio na golovima Tončija Valčića i Igora Vorija, koji su najzaslužniji za to što su hrvatski prvaci rezultatski stalno puhali u vrat Kielu. Imali su igrači trenera Maglajlije nekoliko prilika da čak preokrenu rezultat i odu u vodstvo, no u tim presudnim trenucima udarce Zagreba branio je Omeyer ili su igrači (Džomba i Horvat) promašili zicere. Zadnje dvije minute Zagreb je bjesomučno stizao rezultat i na kraju ipak uspio doći do remija 28:28.

Ne može se reći da je Zagreb odigrao loše, dapače, no nedostajao je Lazarov. S druge strane, na vratima Kiela još se jednom istakao Omeyer koji je imao 17 obrana i u nekim trenucima susreta zaista radio čuda na golu. Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su Vori (9) i Tonči Valčić (6), koji su zabijali baš onda kad je bilo najpotrebnije, dok su Kiel predvodili Filip Jícha (8) i Marcus Ahlm (6).
Uzvratni susret na rasporedu je četvrtog travnja u Sparkassen Areni u Kielu.

ZAGREB CO - THW KIEL 28:28 (13:12)

ZAGREB. Ledena dvorana Doma sportova - 8.000 gledatelja

ZAGREB CO: Škof, Šego, Vukić 3, Vori 9, Džomba 1 (1), T.Valčić 6, Balić 1, Lazarov 3 (2), Duvnjak 2, Hrvatin, Horvat 3, Špoljarić, J.Valčić, Kopljar

THW KIEL: Omeyer, Martini, Zeutz, Ahlm 6 (1), Klein, Andersson 2, Karabatić 4, Jicha 8, Lundstrom 2, Kavtičnik 6 (3), Anić, Lovgren, Wessig, Weltgen

ISKLJUČENJA: Zagreb CO - 8 minuta, THW Kiel - 6 minuta

SEDMERCI: Zagreb CO 6 (3), THW Kiel 4 (4)